23:09 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Ενώ οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο Nord Stream 2 θα αυξήσει την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο, η Μόσχα περιγράφει τον αγωγό ως ένα καθαρά οικονομικό και μόνο σχέδιο.

Σε σημερινό άρθρο για το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Politico, οι υπουργοί Εξωτερικών της Πολωνίας και της Ουκρανίας προέτρεψαν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί «για να τερματίσει» το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Κατηγορώντας τη Ρωσία ότι ενίσχυσε «τη δέσμευσή της στον εφοδιασμό φυσικού αερίου της Ευρώπης», οι δύο ομόλογοι Ζμπίγκνιου Ράου και Ντμίτρο Κούλεμπα σημείωσαν ότι «η Πολωνία και η Ουκρανία έχουν προειδοποιήσει από καιρό για τους κινδύνους που συνδέονται με την κατασκευή του Nord Stream 2».

«Οι εκκλήσεις μας για επαγρύπνηση και τόλμη ακούστηκαν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, το οποίο πιέστηκε με μέτρα σχεδιασμένα να σταματήσουν αυτό το επικίνδυνο, διχαστικό έργο. Ζητούμε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να αποτρέψει την ολοκλήρωση του έργου» πρόσθεσαν οι υπουργοί.

Παράλληλα, ισχυρίστηκαν ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να διαδραματίζουν «έναν κρίσιμο ρόλο» στο έργο ενώ τόνισαν ότι «δεν αφορά μονάχα την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας».

Οι δύο υπουργοί πρόσθεσαν επίσης ότι «πρέπει να απορριφθούν οι ισχυρισμοί ότι ο Nord Stream 2 έχει γίνει ένα έργο πολύ μεγάλο για να αποτύχει και ότι πρέπει απλά να ολοκληρωθεί». Στο πλαίσιο αυτό εκτίμησαν ότι εάν ολοκληρωθεί, το έργο θα ενισχύσει τις «προσπάθειες» της Ρωσίας «να πείσει το ουκρανικό κοινό ότι η Δύση δεν ενδιαφέρεται για τις αρχές της και, τελικά, για την ασφάλεια και την ευημερία της Ουκρανίας».

Tags:
αγωγός φυσικού αερίου, αγωγός, Ουκρανία, Πολωνία, Γερμανία, ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK