21:09 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (242)
0 30
Βρείτε μας

Για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, σχολιάζοντας την απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την επέκταση των κυρώσεων στη Μόσχα.

«Απογοητευτική» χαρακτηρίζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας την απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την επέκταση των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σήμερα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικά Θέματα Ζοζέπ Μπορέλ έκανε γνωστό ότι η ΕΕ έχει συμφωνήσει την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες.

Το Reuters, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, μετέδωσε σήμερα ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν επί της αρχής να επεκτείνουν τις κυρώσεις σε βάρος αξιωματούχων της Ρωσίας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υπουργοί της ΕΕ δεν συζήτησαν για το ποιοι αξιωματούχοι θα προστεθούν στη λίστα των κυρώσεων, ενώ όπως είπαν οι πηγές, οι κυρώσεις θα μπορούσαν να υιοθετηθούν άμεσα.

«Είναι απογοητευτικό ότι το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ έλαβε απόφαση στις 22 Φεβρουαρίου, χρησιμοποιώντας μια παράλογη πρόφαση, για να ετοιμάσει νέους παράνομους μονομερείς περιορισμούς σε Ρώσους πολίτες» τόνισε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. 

«Θεωρούμε ότι τα συνεχώς επαναλαμβανόμενα παράνομα και άτοπα αιτήματα για την ''απελευθέρωση'' ενός Ρώσου πολίτη, ο οποίος καταδικάστηκε για οικονομικά εγκλήματα από δικαστήριο της Ρωσίας στο έδαφος της χώρας μας, σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, είναι απολύτως απαράδεκτα» ανέφερε ακόμη το υπουργείο. 

Παράλληλα, κατηγόρησε την ΕΕ για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας

 

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (242)
Tags:
Αλεξέι Ναβάλνι, κυρώσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK