13:06 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (241)
0 11
Βρείτε μας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε για κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά την ίδια ώρα ανώτατοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι ελπίζουν να διατηρηθεί διάλογος με τη Μόσχα.

Την ανάγκη να διατηρηθεί ο διάλογος με τη Ρωσία εξέφρασε τη Δευτέρα στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Γάλλος αρμόδιος υπουργός Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

«Ο υπουργός ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει μια σταθερή και ενωμένη αντίδραση [όσον αφορά την κατάσταση του Ναβάλνι], λαμβάνοντας επίσης υπόψη την υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών και την ανάγκη διατήρησης διαύλων διαλόγου με τη Ρωσία» ανέφερε το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση μετά τη συνάντηση των Βρυξελλών.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζόζεπ Μπορέλ δήλωσε ότι το ευρωπαϊκό μπλοκ συμφώνησε να επεκτείνει τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, για την κατάσταση με τον Ρώσο αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Η αντίδραση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως, η απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ήταν «απογοητευτική».

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι οι παράνομες και παράλογες εκκλήσεις για απελευθέρωση του Ναβάλνι ήταν απαράδεκτες.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε πριν από τη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τη Δευτέρα πως, παρόλο που οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης «έχουν φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο», οι δύο πλευρές θα πρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν να βρουν τρόπους για τη διατήρηση του διαλόγου.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (241)
Tags:
διάλογος, Μόσχα, Ρωσία, κυρώσεις, Αλεξέι Ναβάλνι, Ζοζέπ Μπορέλ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Χάικο Μάας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK