01:09 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας προετοιμάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή την υπόθεση Ναβάλνι καθώς και την κυβερνοεπίθεση που υπέστη η εταιρεία SolarWinds.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας με αφορμή την κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία SolarWinds καθώς και την υπόθεση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι. Την προετοιμασία αυτή έφερε στη δημοσιότητα η «Washington Post» την Τρίτη, επικαλούμενη «Αμερικανούς αξιωματούχους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα».

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν είπε στο CBS τη Δευτέρα ότι η απάντηση της κυβέρνησης Μπάιντεν στην κυβερνοεπίθεση που υπέστη η SolarWinds «θα περιλαμβάνει ένα μείγμα εργαλείων ορατών και αοράτων» προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον «θα διασφαλίσει ότι η Ρωσία θα κατανοήσει πού θέτουν τα όρια οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Αν Νεμπέργκερ, αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ για τον κυβερνοχώρο και την αναδυόμενη τεχνολογία, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξακολουθεί να πιστεύει ότι η κυβερνοεπίθεση στη SolarWinds ήταν «πιθανότατα ρωσικής προέλευσης».

Ωστόσο σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει απορρίψει επανειλημμένα τους ισχυρισμούς ότι είχε κάποια ανάμειξη στην υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας δημοσίευσε ανακοίνωση τη Δευτέρα λέγοντας ότι θα πραγματοποιήσει κοινή ακρόαση στις 26 Φεβρουαρίου σχετικά με περιστατικά ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης που στόχευσε το λογισμικό της SolarWinds.

Tags:
Ουάσινγκτον, Μόσχα, κυβερνοεπιθέσεις, Αλεξέι Ναβάλνι, κυρώσεις, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK