00:37 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2035)
0 10
Βρείτε μας

Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε την Τρίτη να επεκτείνει το lockdown και την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού έως τις 15 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε σήμερα την παράταση μέχρι τις 15 Μαρτίου της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και του lockdown με σκοπό τον περαιτέρω περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και εν μέσω φόβων λόγω της διάδοσης της βρετανικής μετάλλαξης στη χώρα.

«Το lockdown και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον έως και τις 15 Μαρτίου, αλλά τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα ιδρύματα δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης θα ανοίξουν εν μέρει από την 1η Μαρτίου» ανέφερε η κυβέρνηση σε δελτίο τύπου.

Παράλληλα, από τις 3 Μαρτίου, η κυβέρνηση θα χαλαρώσει το lockdown, επιτρέποντας στους νέους ηλικίας 26 ετών και κάτω να αθλούνται μαζί σε εξωτερικούς χώρους ενώ το λιανεμπόριο θα ανοίξει με ραντεβού.

Η Ολλανδία βρίσκεται από τις 15 Δεκεμβρίου σε lockdown. Όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα είναι κλειστά, μαζί με εστιατόρια, καφετέριες, θέατρα, μουσεία, γυμναστήρια, πισίνες, σαλόνια ομορφιάς και καζίνο. Τα σχολεία λειτουργούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τις 16 Δεκεμβρίου.

Στα τέλη Ιανουαρίου, πλήθος πολιτών αντέδρασε στην απαγόρευση κυκλοφορίας και την παράταση του lockdown έως τις 9 Φεβρουαρίου βγαίνοντας στους δρόμους. Βίαιες διαδηλώσεις ξέσπασαν σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο το Άμστερνταμ.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2035)
Tags:
COVID-19, μετάλλαξη κορονοϊού, κορονοϊός, απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση, lockdown, Ολλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK