15:55 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1500)
0 40
Βρείτε μας

Με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V εμβολιάστηκε η υπουργός Υγείας του Μαυροβουνίου, δρ Γέλενα Μπροροβίνιτς Μπόγιοβιτς.

Με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V εμβολιάστηκε η υπουργός Υγείας του Μαυροβουνίου Γέλενα Μποροβίνιτς Μπόγιοβιτς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της χώρας της.

Πριν από τον διορισμό της ως υπουργού τον Δεκέμβριο του 2020, η δρ Μποροβίνιτς Μπόγιοβιτς ήταν επικεφαλής της κλινικής πνευμονολογίας του Κλινικού Κέντρου του Μαυροβουνίου και, ως γιατρός, συμμετείχε προσωπικά στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού και στη θεραπεία ασθενών.

«Η υπουργός Υγείας Γέλενα Μποροβίνιτς Μπόγιοβιτς έλαβε το εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού. Αυτή είναι η πρώτη από τις 150 δόσεις που έχουν παραδοθεί στο Κλινικό Κέντρο του Μαυροβουνίου» ανέφερε το υπουργείο.

Στις 20 Φεβρουαρίου το Μαυροβούνιο ξεκίνησε τον εμβολιασμό με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V που ελήφθη από τη Σερβία, αφού η Σέρβα πρωθυπουργός Άννα Μπρνάμπιτς παρέδωσε προσωπικά 2.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου στις αρχές του Μαυροβουνίου.

Το Υπουργείο Υγείας του Μαυροβουνίου δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik πως διαπραγματεύεται με τη ρωσική κυβέρνηση και το Κέντρο Γκαμαλέγια σχετικά με την προμήθεια δόσεων του εμβολίου Sputnik V από τη Ρωσία. Νωρίτερα, ο κρατικός ρυθμιστής του Μαυροβουνίου ενέκρινε την εισαγωγή εμβολίων από τη Ρωσία.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1500)
Tags:
πανδημία, εμβόλιο, γιατρός, Σερβία, Ρωσία, Μαυροβούνιο, εμβόλια, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK