14:11 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε πως το μόνο υπουργείο που απορροφά στο ακέραιο όλα τα χρήματα που του διατίθενται από τον προϋπολογισμό, είναι το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματαποίησε σήμερα σε μονάδες των τριών όπλων σε Σκύρο, Λήμνο και Έβρο, ώστε να ανταλλάξει εύχες με τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για το επίπεδο ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων για να προασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και να κάνουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να νιώθουν ασφαλείς.

«Η δική μας αποστολή, ως στρατιωτική και πολιτική Ηγεσία, είναι να εξασφαλίσουμε στους άνδρες και τις γυναίκες, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τις ευχέρειες για να κάνουν όσο καλύτερα μπορούν τη δουλειά τους. Αυτό έχει να κάνει και με παρεμβάσεις που κάνουμε με την επάρκεια και την αναβάθμιση των εξοπλισμών, των οπλικών συστημάτων, αλλά και με παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με καλύτερες συνθήκες για το προσωπικό» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, που ανέφερε πως ο προυπολογισμός του υπουργείου είναι μειωμένος  σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι αυτό «είναι εντελώς ψευδές και αναληθές» παραπέμποντας «στα επίσημα μεγέθη του Προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους και του 2020».

«Είναι κρίμα άνθρωποι που ανήκουν στο φάσμα των πολιτικών κομμάτων και αρθρώνουν δημόσιο λόγο, παρασύρονται από δημοσιεύματα - δεν ξέρω εάν αυτά είναι κακόβουλα ή απλώς κακά πληροφορημένα - για να προκαλούν εντυπώσεις ότι ο προϋπολογισμός για την 'Αμυνα είναι μειωμένος. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι»,  ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Όπως διαβεβαίωσε, το μόνο υπουργείο που δεν θα παρουσιάσει υποεκτέλεση των πιστώσεων, το μόνο υπουργείο δηλαδή που απορροφά στο ακέραιο όλα τα χρήματα που του διατίθενται από τον προϋπολογισμό, είναι το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας το οποίο θα «τραβήξει» όταν χρειαστεί από το Ειδικό Αποθεματικό, όχι μόνο τα 48 εκατομμύρια τα οποία φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή λείπουν από τον λειτουργικό προϋπολογισμό, αλλά κι ακόμα παραπάνω, εάν χρειαστεί.

«Στην ουσία, λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με έναν προϋπολογισμό που είναι μεγαλύτερος ως προς τις δαπάνες για την 'Αμυνα σε σχέση με αυτόν του προηγούμενου έτους και ακόμα περισσότερα κονδύλια που θα διατεθούν για την αναβάθμιση της Εθνικής 'Αμυνας κατόπιν αποφάσεως του Πρωθυπουργού, ο οποίος εντόπισε τα προβλήματα, τις προκλήσεις - τον βοηθήσαμε εμείς να το κάνει - και στη διάρκεια του 2020 θα μας διατεθούν τα επιπλέον χρήματα που χρειαζόμαστε».

Τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παναγιωτόπουλος: Έκτακτο επίδομα 120 ευρώ σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Παναγιωτόπουλος σε Ένοπλες Δυνάμεις: Είστε δύναμη αποτροπής, θα γίνετε δύναμη νίκης όποτε απαιτηθεί

Tags:
ΝΔ, προϋπολογισμός Βουλής, Προϋπολογισμός, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ένοπλες Δυνάμεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK