12:18 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Οι γειτονιές ξαναγεννιούνται, ανακτώντας την ασφάλειά τους» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την Πέμπτη (16/01), στο πλαίσιο παρουσίασης του προγράμματος ανάπλασης της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, στον Πειραιά.

Το μήνυμα ότι «οι γειτονιές ξαναγεννιούνται, ανακτώντας την ασφάλειά τους» θέλησε να περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την Πέμπτη (16/01), κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος ανάπλασης της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, στον Πειραιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κεντρικό σημείο της ανάπλασης θα αποτελέσουν οι παλιές εγκαταστάσεις της βιομηχανίας «Παπαστράτος», όπου θα δημιουργηθεί σύγχρονο συγκρότημα στέγασης γραφείων, φιλικό προς το περιβάλλον, για περίπου 10.000 εργαζόμενους όπως αναμένεται.

Επίσης, θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς θα κατασκευαστούν και 200 επιπλωμένα διαμερίσματα που θα διατεθούν προς ενοικίαση ή πώληση.

Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει από τον ιδιωτικό τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τον πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη σύμπραξη ως «υπόδειγμα συνεργασίας».

Οι οργανωμένες αναπλάσεις, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα αναπτυχθούν σύντομα και σε άλλες περιοχές, βάσει σχεδίου, με στόχο ο σχεδιασμός των χρήσεων γης να υπερδιπλασιαστεί, φτάνοντας το 55% έως το τέλος της τετραετίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μέσα σε 10 χρόνια, κύριε Κορκίδη, αν δεν κάνω λάθος, ο Πειραιάς έχασε το ένα τρίτο των εγγεγραμμένων επιχειρήσεών του. Πέρασε, όμως, το στάδιο διαφοροποίησης της παραγωγικής του βάσης και για αυτό πια μπορεί να αισιοδοξεί. H διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά αυξήθηκε κατά 8,5 φορές μέσα σε δέκα χρόνια. Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας έγινε το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Σε αυτή τη μεγάλη πρόοδο συνέβαλε η σημαντική, εμβληματική επένδυση της COSCO. Μία επένδυση που η παράταξή μου στήριξε από την πρώτη στιγμή, όταν άλλοι την αμφισβητούσαν και την υπονόμευαν έμπρακτα. Και που συνεχίζεται με σημαντικά νέα έργα, τα οποία με τη σειρά τους θα συμβάλλουν στην αλλαγή της εικόνας του Πειραιά».

Τέλος, ο ίδιος προανήγγειλε -σε συνεργασία με τη Λίνα Μενδώνη- τη μετατροπή του παλιού σιλό του λιμανιού του Πειραιά σε βιωματικό μουσείο ενάλιων αρχαιοτήτων στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκης στους Financial Times: Η κρίση κράτησε περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε

Tags:
Πειραιάς, ανάπλαση, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK