10:33 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μείζον ζήτημα φέρεται να έχει προκύψει από την καταγγελία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το κόστος της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τη δική του απάντηση για τις καταγγελίες σχετικά με το κόστος της βασιλόπιτας του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης έδωσε ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης.

Το όλον ζήτημα γνωστοποιήθηκε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία κατήγγειλε ότι το κόστος της βασιλόπιτας του συγκεκριμένου υπουργείου ανέρχεται στα 12.000 ευρώ.

Μάλιστα, ανήρτησε στα social media τη σχετική απόφαση από τη «Διαύγεια».

«Το κόστος αφορά την εκδήλωση για την κοπή της πίτας, και όχι για τη βασιλόπιτα. Θα προσφέρουμε έναν καφέ, ένα γλυκό. Συμπεριλαμβάνεται και το κόστος της αίθουσας» απάντησε, χαρακτηριστικά, ο κ. Βορίδης.

Επεσήμανε δε, ότι η εκδήλωση αφορά τους εργαζόμενους, καθώς «γίνεται γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους».

Εξήγησε, παράλληλα, ότι στη σχετική εκδήλωση αναμένεται να παραβρεθούν περίπου 700 – 1.000 άτομα, από το σύνολο των 1.700 εργαζομένων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Βορίδης, τέλος, δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι τα 12.000 ευρώ προέρχονται από κονδύλι του προϋπολογισμού, το οποίο αφορά την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Η απάντηση του υπουργείου

Από την πλευρά τους, πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφεραν τη Δευτέρα τα εξής:

 «Δεν έχει τέλος η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, ελλείψει αντιπολιτευτικών θέσεων και επιχειρημάτων χρησιμοποιεί ακόμη και ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών του για να κάνει μικροπολιτική».

»Χαρακτηριστική περίπτωση η προσπάθεια της τέως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου η οποία με ανάρτηση στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την πίτα που έκοψε στο γραφείο της με τους λιγοστούς συνεργάτες της και η οποία κόστισε, όπως υποστηρίζει, 30 ευρώ με την πρωτοβουλία της νυν ηγεσίας του υπουργείου να διοργανώσει εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας προσκαλώντας τους 750 εργαζόμενους του υπουργείου σε όλη την Αθήνα».

Εξήγησαν δε, ότι «τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο», ένα ποσό το οποίο χαρακτηρίζουν «ελάχιστη προσφορά για όλους αυτούς τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας».

Η καταγγελία της κα Τελιγιορίδου

«Απίστευτα πράγματα. Πέρυσι στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου. Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ!!! 12.000 ευρώ!!! Το επιτελικό κράτος εν δράσει» έγραψε στο Facebook η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησε και δεύτερη ανάρτηση, με την οποία η βουλευτής Καστοριάς απάντησε στις πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ απαντά στην δημοσίευσή μου για το κόστος της κοπής της βασιλόπιτας λέγοντας πως είναι μια προσφορά προς τους εργαζόμενους του υπουργείου, που στοίχισε 12.000 ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο. Όποιος θέλει να κάνει φιέστες για την προσωπική του προβολή να τις κάνει με δικά του έξοδα και όχι με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στον ελληνικό λαό και οφείλουμε όλοι να τα σεβόμαστε. Από κάτι τέτοια "μεγαλοστελέχη" σαν της σημερινής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και τις πρακτικές τους χρεοκόπησε η χώρα και οδηγήθηκε στα μνημόνια»

Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, υπουργός, υπουργός, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κόστος, βασιλόπιτα, Μάκης Βορίδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK