05:59 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Την περίοδο Ιουλίου - Δεκεμβρίου 2019 δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά εργασίας, με μέτρα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης ή τις υποδηλωμένης απασχόλησης».

Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είχε ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με τους υπουργούς και στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου.

«Ξέρω ότι έχει γίνει πολύ συστηματική δουλειά αυτό το εξάμηνο σε πολλά μέτωπα τα οποία είναι απολύτως κρίσιμα για την καθημερινότητα των πολιτών. Νομίζω ότι είμαστε μπροστά και σε νέες εμβληματικές πρωτοβουλίες, με σημαντικότερη την κατάθεση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου εντός των επόμενων εβδομάδων» τόνισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Έχουμε πολλά άλλα ζητήματα να συζητήσουμε σχετικά με παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας, τα ζητήματα που αφορούν την πρόνοια, το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα στο Εθνικό Κοινοβούλιο».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αναφορικά με το τεχνολογικό κομμάτι της δουλειάς που γίνεται και μίλησε για τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα με νέα, καινοτόμα προγράμματα ενεργητικών πολιτικών στην αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που ακολούθησε, επισημάνθηκε πως την περίοδο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2019 δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά εργασίας, με μέτρα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης ή τις υποδηλωμένης απασχόλησης και ταυτόχρονα την παροχή κινήτρων για τη δημιουργία θέσεων πλήρους ωραρίου.

Τέλος, μεταξύ άλλων, αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση της ανεργίας, μεταξύ άλλων με τη δημοσιοποίηση ανοιχτών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που οδήγησαν στην κάλυψη 5.000 και πλέον θέσεων εργασίας σε διάστημα δύο μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης: Να συνδέσουμε την αξιολόγηση των πανεπιστημίων με την χρηματοδότηση τους

Τσίπρας: Η ΝΔ ενθαρρύνει την αυθαιρεσία στην αγορά εργασίας

 

Tags:
Αδήλωτη εργασία, ΝΔ, Υπουργείο Εργασίας, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK