11:34 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον Ελευθέριο Βενιζέλο, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

«Tο βάρος της ευθύνης που φέρω ως πρωθυπουργός δοκιμάζεται στο δέος που μοιράζεται ο κάθε Έλληνας για τον Ελευθέριο Βενιζέλο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε άρθρο του στην Καθημερινή.

«Ο Ελευθέριος Βενιζέλος απέδειξε ότι ένα μικρό κράτος, ακόμη και σε δύσκολες εποχές, έχει το περιθώριο να διαμορφώνει το μέλλον του, αν μείνει πιστό σε αρχές που έχουν δικαιωθεί ιστορικά: Ισχυρές συμμαχίες στο εξωτερικό και ανάπτυξη στο εσωτερικό» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σε άλλο σημείο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η πίστη του Ελευθέριου Βενιζέλου στον φιλελευθερισμό και στον ρεαλισμό ήταν, άλλωστε, που έφεραν και τη μεγαλύτερη διεθνή επιτυχία του κράτους μας: την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών».

Επικαλέστηκε, δε, τα λόγια του Ελευθέριου Βενιζέλου «θα σπρώξωμεν την Ελλάδα εις τον δρόμον της προόδου. Και θα την καταστήσωμεν αγνώριστον», προσθέτοντας πως είναι χρέος να κάνουμε τη “χώρα αγνώριστη” σε σχέση με το αρνητικό παρελθόν».

«Να είστε κοντά μου στις καλές και στις δύσκολες στιγμές»

Στο μεταξύ, πρόσκληση να συνεχίσουν να είναι δίπλα του με μεράκι, όρεξη και θετικό πνεύμα ακόμα και στις τυχόν δύσκολες στιγμές που μπορεί να υπάρξουν απέστειλε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ ΕΒΡΟΥ, στην Αλεξανδρούπολη.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ζήτησε από τα στελέχη του κόμματός του να είναι η «η φωνή που θα μεταφέρει τις καλές ειδήσεις του κυβερνητικού έργου…» αλλά «και το αυτί που θ’ αφουγκράζεται τις προτάσεις και τα αιτήματα.

«Να είστε ο δροσερός άνεμος που θα φουσκώνει τα πανιά στο καράβι της πατρίδας μας», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επιστρέφει! - Διπλή αναβάθμιση από Fitch και Διεθνή Διαφάνεια

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα εξαντλήσουν τετραετία - Θα πάνε σε εκλογές και θα την πατήσουν

Tags:
ΝΔ, Ελευθέριος Βενιζέλος, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK