23:11 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με αφορμή την παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την πρόληψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε τέσσερις βασικούς κανόνες για θετικά αποτελέσματα: υγιεινή διατροφή, έλεγχο του βάρους, αποχή από το κάπνισμα και το αλκοόλ και συστηματική άθληση.

Με τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για τις συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής και την έκδοση του ομολόγου αντίστοιχα, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Κύριε Χρυσοχοΐδη συγχαρητήρια και συγχαρητήρια εκ μέρους του υπουργικού συμβουλίου στην Αντιτρομοκρατική. Τα συγχαρητήρια μου και στο υπουργείο Οικονομικών για την εξαιρετικά επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου η οποία νομίζω ότι ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός με αφορμή διάλογο με τον υπουργό Εξωτερικών που επέστρεψε από το Μαυροβούνιο, ο ίδιος γύρισε από το Παρίσι στις 04:00.

Στην πολύωρη συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο εξέτασε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με αντικείμενο την πρόληψη κάτι στο οποίο ζήτησε ο πρωθυπουργός να δοθεί έμφαση.

Όπως υπογράμμισε: «Είναι πολύ σημαντική παρέμβαση η πρόληψη και μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα αν ακολουθούμε τέσσερις βασικούς κανόνες: υγιεινή διατροφή, έλεγχο του βάρους, αποχή από το κάπνισμα και το αλκοόλ και συστηματική άθληση».

Ακολούθησε η παρουσίαση του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, το οποίο αναλύεται σε τρεις άξονες:

  • Κινητικότητα,
  • Επιλογή θέσεων ευθύνης και
  • Πειθαρχικά Συμβούλια.
Όπως αναφέρθηκε «υπάρχει ζήτημα να γίνεται πιο γρήγορα η κινητικότητα και να είναι περισσότερο καθολική» και για αυτό «καθιερώνεται κύκλος 4 μηνών για την ολοκλήρωση κινητικότητας και πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει πιο καθολική».

Σε ό,τι αφορά την επιλογή θέσεων ευθύνης, στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν παρεμβάσεις με στόχο να αναβαθμιστούν τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζεται η επιλογή, η εμπειρία και η δομημένη συνέντευξη.

Για τα πειθαρχικά συμβούλια σκοπός είναι να εναρμονιστεί το πλαίσιο των ΟΤΑ με το υφιστάμενο στην κεντρική διοίκηση.

Συζητήθηκαν ακόμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και τα νομοσχέδια των υπουργείων Αγροτικής ανάπτυξης και Τουρισμού.

Tags:
Χρήστος Σταϊκούρας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Υγείας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Υπουργικό Συμβούλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK