19:17 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, υπερψηφίστηκε χθες από την κυβερνητική πλειοψηφία με τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει «παρών».

Για οριστικό τέλος σε παθογένειες δεκαετικών και στην αλληλομετάθεση ευθυνών κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Πολιτική Προστασία.

«Είχα δεσμευτεί προεκλογικά πως θα αναδιαρθρώσουμε άμεσα την Πολιτική Προστασία. Το είπαμε και το κάναμε: Διασφαλίζουμε τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, βάζουμε τέλος στην αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και δημιουργούμε μία κάθετη δομή για τη διαχείριση έκτακτων αναγκών αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο με το νομοσχέδιο δημιουργείται κάθετη δομή με έναν εθνικό διοικητή και 13 περιφερειακούς.

​Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων, Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το νομοσχέδιο που περιελάμβανε και τροπολογία για τον έλεγχο των ΜΚΟ υπερψηφίστηκε χθες από την κυβερνητική πλειοψηφία με τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει «παρών».

Tags:
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναδιάρθρωση, ΜΚΟ, Νομοσχέδιο, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK