07:54 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στάθηκε ιδιαίτερα στην εμπέδωση ενός αισθήματος ασφαλείας.

Συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της αξιολόγησης της προόδου στο έργο του κάθε υπουργείου, κατά το πρώτο κυβερνητικό εξάμηνο.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το μέχρι σήμερα έργο της.

«Συνολικά εμπεδώνεται ένα αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία κάτι που είχαμε δεσμευθεί και ο σχεδιασμός μας υλοποιείται με σταθερά και αποφασιστικά βήματα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στον νόμο για την Πολίτικη Προστασία κάνοντας λόγο για σημαντική τομή με την οποία ξεπερνιούνται παθογένειες πολλών ετών.

Παράλληλα, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, που προέκυψε μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε στη νέα ηγεσία να συνεχίσει στα πετυχημένα βήματα του 2019 που δεν θρηνήσαμε ζωές από πυρκαγιές.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης ακολουθήθηκε με συνέπεια ένα σχέδιο για να ασφαλείς οι πόλεις και η ύπαιθρος και οι συνθήκες διαβίωσης να είναι ανθρώπινες.

Πρόσθεσε ότι έχουν τοποθετηθεί 2.700 νέοι αστυνομικοί μόνο στην Αθήνα και εξήρε τον σημαντικό ρόλο της Πολιτικής Προστασίας και τον νέο νόμο πρόληψης.

«Η χώρα για πρώτη φορά φιλοδοξεί να δημιουργήσει μηχανισμό για να αντιμετωπίσει και τα πιο δύσκολα περιστατικά», είπε.

Στάθηκε, τέλος στις προσπάθειες του υπουργείου να γίνουν ασφαλέστερες οι φυλακές και καλύτερες οι συνθήκες για τους κρατούμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης στην ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού: «Κάναμε καλή δουλειά στο β' εξάμηνο»

Tags:
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK