06:27 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κωνσταντίνος Βλάσης, παραβρέθηκε στο Ετήσιο Πρωϊνό Εθνικής Προσευχής (National Prayer Breakfast) στην Ουάσιγκτον.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κωνσταντίνο Βλάση στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Βλάσης παραβρέθηκε στο Ετήσιο Πρωϊνό Εθνικής Προσευχής (National Prayer Breakfast) στην Ουάσιγκτον, όπου σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στάθηκε στον ρόλο της Ελλάδας στη διασφάλιση των θρησκευτικών ελευθερίων και τη προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων.

Σε ό,τι αφορά το τετ α τετ με τον κ. Πομπέο, ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει πίεση, προκειμένου να διασφαλιστεί ο σεβασμός των δικαιωμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του, ευχαρίστησε τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ανέφερε ότι οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ «βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο που έχουν υπάρξει ποτέ».

«Τόνισα τη θέση μας υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ρόλου που παίζει, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει πίεση για να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Επιπλέον, τόνισα ότι πρέπει να στηριχθούν και τα άλλα Πατριαρχεία της ανατολικής Μεσογείου γιατί, αν δεν τα αγκαλιάσουμε, θα χάσουμε και αυτούς τους τελευταίους θύλακες του Χριστιανισμού σε αυτές τις περιοχές», σημείωσε.

Αναβάθμιση υπηρεσιών στα προξενεία

Ο κ. Βλάσης χαρακτήρισε «ανεκμετάλλευτο πλούτο» την ομογένεια και προανήγγειλε πρωτοβουλίες για απλούστευση γραφειοκρατικών διαδικασιών στα προξενεία, καθώς παραδέχθηκε το κράτος δεν είναι πολύ φιλικό.

Όπως είπε, θα δημιουργηθεί πλατφόρμα, η οποία θα δίνει λύσεις ειδικά στα ληξιαρχικά προβλήματα, αρχικά πιλοτικά, ενώ προανήγγειλε πως θα υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ψήφος ομογενών

Σε ό,τι αφορά την ψήφο των ομογενών, είπε ότι «πρόκειται ουσιαστικά για μια διευκόλυνση, η οποία, όμως, δεν είναι στον βαθμό που θα θέλαμε».

Όπως διευκρίνισε, πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να υπάρχει καθολική ψήφος για όσους έχουν εκλογικά δικαιώματα στην Ελλάδα χωρίς περιορισμούς.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι το νομοσχέδιο χρειαζόταν 200 ψήφους στη Βουλή και γι’ αυτό, όπως είπε, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεχθεί περιορισμούς που έθεσαν άλλα κόμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι ΗΠΑ διατάζουν, η Ελλάδα εκτελεί: Αυτές είναι οι έξι πρόσφατες περιπτώσεις «τυφλής» υπακοής

Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη Στρατιωτική Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ: Πληρώνουμε 4 δισ. σε δήθεν συμμάχους

Tags:
ομογένεια, ομογενής, ψήφος ομογενών, προξενείο, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ, Ελλάδα, Μάικ Πομπέο, Κώστας Βλάσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK