07:35 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Ως πρώην υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης ξέρω τις δυνατότητες των κρατικών αξιωματούχων μας και παραμένω εξαιρετικά αισιόδοξος».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στην ενημέρωση των Γενικών Διευθυντών της Δημόσιας Διοίκησης για το Επιτελικός Κράτος, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

«Η Ελλάδα αλλάζει. Η δημόσια διοίκηση αλλάζει. Μαζί της αλλάζουμε όλοι προς το καλύτερο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως είναι ένας πρωθυπουργός μιας χώρας που διψάει για εκσυγχρονισμό, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ακόμη, έχοντας υπάρξει και υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, επεσήμανε πως ξέρει τις δυνατότητες των κρατικών αξιωματούχων και παραμένει εξαιρετικά αισιόδοξος.

«Θα μπορούσα να πω ότι το δικαίωμα υπογραφής που τώρα αναλαμβάνεται είναι η δική μου υπογραφή εμπιστοσύνης στα στελέχη του δημοσίου. Καιρός πια οι πολιτικές επιλογές να βρουν πετυχημένες τεχνοκρατικές εφαρμογές. Να αφήσουμε στην άκρη κομματικές σκοπιμότητες, να αφήσουμε το κράτος να λειτουργήσει, να έχει συνέχεια» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως: «βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να έχουμε σημαντικό αριθμό γενικών διευθυντών που είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν ένα σημαντικό σκέλος της μεταρρύθμισης του επιτελικού κράτους. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που συνοδεύονται από πολλά λόγια και επιχειρήματα και τελικά οδηγούν σε ελάχιστον ή μηδενικό αποτέλεσμα. Και άλλες που αν και περιγράφονται σε λίγες γραμμές μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες τομές».

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως αποκαθίσταται η ισορροπία της ίδιας της δημόσιας λειτουργίας, καθώς η βουλή κρατά ευθύνη νομοθέτησης, η κυβέρνηση φροντίζει για την εφαρμογή, ενώ αδρανοποιείται το παλιό πελατειακό σύστημα σε μεγάλο βαθμό και απομακρύνεται κάθε πολιτική παρέμβαση στη δημόσια διοίκηση.

«Όταν ήμουν υπουργός πήρα μόνος την απόφαση να μεταβιβάσω το δικαίωμα υπογραφής για τις αποσπάσεις από τον υπουργό στο γενικό διευθυντή. Θυμάμαι τότε πόσο μεγάλη αναταραχή προκάλεσα στο υπουργείο έκανα αυτή τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων η οποία τώρα με το νόμο του επιτελικού κράτους γίνεται κανόνας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης: Να μπει τέλος στην απαράδεκτη φορολογική πολιορκία

Μητσοτάκης σε Χρυσοχοΐδη: Εμπεδώνεται ένα αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία

Tags:
Ελλάδα, εκσυγχρονισμός, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK