10:10 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετείχε, το Σάββατο (08/02), σε σύσκεψη στα Χανιά και δεσμεύθηκε ότι ο διαγωνισμό για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) θα προκηρυχθεί εντός του 2021.

Τη δέσμευσή του για προκήρυξη του διαγωνισμού αναφορικά με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) τόνισε, το Σάββατο (08/02), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης, στα Χανιά, με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τους δημάρχους του νομού και τους υπουργούς και υφυπουργούς, κ.κ. Καραμανλή, Διγαλάκη, Κεφαλογιάννη και Αυγενάκη.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο διαγωνισμός για τον νέο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης θα προκηρυχθεί το 2021 ενώ, σε βάθος έξι έως εννέα μηνών από σήμερα, θα κατατεθούν οι τελευταίες μελέτες που εκκρεμούν από τα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Περιβάλλοντος. Οι δεσμεύσεις που ανέλαβα απέναντι στην Κρήτη για την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής ισχύουν στο ακέραιο. Όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει είναι πολύ αυστηρά».

Στη συνέχεια, ο Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφές με την Ε.Ε. για την εξασφάλιση χρηματοδότησης. Μάλιστα, υποστήριξε ότι «το έργο το βρήκαμε εξαιρετικά ανώριμο μελετικά, με αποτέλεσμα πολλές από τις προσδοκίες οι οποίες είχαν καλλιεργηθεί, να ήταν στον αέρα».

Ως προς τα ενδεχόμενα διόδια στον ΒΟΑΚ, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «είναι απαραίτητα» αλλά διευκρίνισε πως θα υπάρξουν προβλέψεις για τους μόνιμους κατοίκους.

Αφού πρόσθεσε ότι περιλαμβάνεται τόσο η επιμήκυνση του ΒΟΑΚ με το τμήμα Χανιά - Κίσσαμος όσο και η σύνδεση του εν λόγω αυτοκινητοδρόμου με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, ο Μητσοτάκης σημείωσε:

«Στον υφιστάμενο δρόμο γίνονται πολύ σημαντικά έργα για να βρίσκεται ο δρόμος στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Οι πόροι που θα διατεθούν για τον υφιστάμενο δρόμο και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι του ύψους των 70 με 80 εκατομμυρίων διότι πρέπει ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης να κρατηθεί τουλάχιστον σε μία καλή κατάσταση, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας που ταλανίζει όλους μας».

Επίσης, στη σύσκεψη που έγινε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, συζητήθηκαν η διαχείριση των υδάτων, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και παρεμβάσεις ώστε να αποτραπεί η αποψίλωση μικρών Δήμων από πολύτιμο προσωπικό.

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκης στο Ρέθυμνο: Η κυβέρνηση δουλεύει σκληρά, έχουμε βάλει την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης

Tags:
Χανιά, αυτοκινητόδρομος, Κρήτη, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK