10:22 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Τάκη Θεοδωρικάκο στο Μέγαρο Μαξίμου και τόνισε ότι πρέπει να δοθούν περισσότερα κίνητρα και εργαλεία στον δημόσιο λειτουργό.

Τον Τάκη Θεοδωρικάκο και την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών υποδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υποδεχόμενος τον κ. Θεοδωρικάκο για την εξαμηνιαία αξιολόγηση των υπουργείων, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, που όπως είπε θα είναι και η εμβληματική μεταρρύθμιση των επόμενων έξι μηνών.

«Χαίρομαι που σας υποδέχομαι για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου να συζητήσουμε για τη δημόσια διοίκηση, για το επίπεδο των αρμοδιοτήτων το οποίο πρέπει να ξεκαθαριστεί ανάμεσα στο κεντρικό κράτος, στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, στις περιφέρειες τους δήμους, κάτι το οποίο θα συνιστά και την εμβληματική μας μεταρρύθμιση των επόμενων έξι μηνών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι θα συζητηθούν θέματα για τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και για τη διαχείριση του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης.

«Εμπιστευόμαστε τον Έλληνα δημόσιο λειτουργό και θέλουμε να του δώσουμε περισσότερα κίνητρα και περισσότερα εργαλεία για να κάνει καλά τη δουλειά του», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τη Δευτέρα τέθηκε σε εφαρμογή η μεταρρύθμιση του Επιτελικού Κράτους που δίνει τη δυνατότητα σε Γενικούς Διευθυντές να εκδίδουν ατομικές διοικητικές πράξεις. Το γεγονός αυτό, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αποτελεί τεράστια τομή και αποκομματικοποιεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κράτος.

Θεοδωρικάκος: Η μεγάλη μεταρρύθμιση για το Κράτος θα γίνει με μεγάλη συναίνεση

Από την πλευρά του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

«Σας καταθέτουμε τον απολογισμό του πρώτου εξαμήνου ο οποίος περιλαμβάνει και την ιστορική μεταρρύθμιση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού που σχεδόν ομόφωνα η Βουλή ψήφισε», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πρόσθεσε ότι ο απολογισμός περιλαμβάνει πέντε νομοθετικές πρωτοβουλίες που συνέβαλαν στην ενίσχυση της αυτοδιοίκησης, των θεσμών και της ποιότητας της ζωής των πολιτών, καθώς και 70 προγράμματα και δράσεις για οικονομική ανάπτυξη.

Αναφορικά με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών, αναμένονται το επόμενο διάστημα 9 σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις και 90 πρωτοβουλίες.

«Θα επιτύχουμε την ίδια μεγάλη συναίνεση ώστε η μεγάλη μεταρρύθμιση για το Κράτος να γίνει με την ίδια μεγάλη συναίνεση σε όφελος της ελληνικής κοινωνίας», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Tags:
αξιολόγηση στο δημόσιο, δημόσιοι υπάλληλοι, Δημόσιο, υπουργείο Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK