23:34 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης με τίτλο «Δι' αυτά πολεμήσαμεν... Αρχαιότητες και Ελληνική Επανάσταση» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, συνοδεύομενος από τη σύζυγό του Mαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη.

«Κιβωτό» του δυτικού πολιτισμού χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, σε μήνυμά του στον επιστημονικό κατάλογο της νέας έκθεσης με τίτλο Δι' αυτά πολεμήσαμεν... Αρχαιότητες και Ελληνική Επανάσταση».

Ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ την πρωτοβουλία του μουσείου «να καταστήσει επίκαιρο τον δεσμό του επαναστατημένου λαού με το παρελθόν του, με οδηγό επιλεγμένα αριστουργήματα της κλασικής εποχής. Αλλά και ταυτόχρονα, να τον επαναβεβαιώσει μέσα από δημιουργίες ευρωπαίων καλλιτεχνών».

Όπως είπε, «πρόκειται για μια συμβολή πολιτισμού που κατατίθεται ως "προοίμιο" για τη μεγάλη επέτειο του 2021».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Αναφερόμενος στην επανάσταση του 1821, τόνισε ότι ένα μικρό έθνος, χωρίς πολλά μέσα στη διάθεσή του, πέτυχε κέρδισε την ελευθερία του.

«Ωστόσο, η επιτυχία της Επανάστασης δεν οφείλεται μόνο στη συντονισμένη προετοιμασία της ένοπλης εξέγερσης των υπόδουλων Ελλήνων, που ύστερα από αιώνες σκλαβιάς αποφασίζουν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους. Προικοδοτήθηκε από την ολόψυχη συμμετοχή, τις ιδέες και την οικονομική στήριξη της Διασποράς, αλλά και την προσφορά των Φιλελλήνων της εποχής» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης για προεκλογικές υποσχέσεις: «Το είπαμε, το κάναμε»

Tags:
μουσείο, αρχαιολογικός χώρος, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK