13:28 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε και μίλησε στην παρουσίαση του νέου Airbus που απέκτησε η Aegean και την τελετή παραλαβής νέων αεροσκαφών της.

Στην τελετή παραλαβής από την Aegean των νεών αεροσκαφών Airbus A320 Neo παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ απεύθηνε και χαιρετισμό.

Στον χαιρετισμό του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μία ελληνική εταιρία προχωρεί στην μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έγινε ποτέ στον τομέα των αερομεταφορών και χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα «μια φωτεινή ημέρα για τον κόσμο των επιχειρήσεων».

Ακόμη, επεσήμανε ότι: «αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι 110 νέοι πιλότοι αποφοιτούν από σχολές που πήγαν με έξοδα της εταιρείας. Τα νέα αεροσκάφη θα προσφέρουν κινητήρες νέας γενιάς, με άλλα λόγια χαμηλότερους ρύπους. Η κυβέρνηση ενθαρρύνει εταιρείες που στρέφονται σε τεχνολογίες αιχμής, γιατί το δικό τους κέδρος λειτουργεί παράλληλα με το κέδρος ολόκληρης της εταιρείας. Η Aegean παντρεύει το όραμα με τον ρεαλισμό».

Αξίζει να σημειωθεί πως, με τα τρία ολοκαίνουρια επιβατικά αεροσκάφη Α320 από τη σειρά «neo» της Airbus, εγκαινιάζεται η πολυσυζητημένη νέα εποχή της Αεροπορίας Αιγαίου στην Ελλάδα. Πρόκειται για τα πιο σύγχρονα αεροσκάφη που διαθέτει αυτή τη στιγμή η εταιρεία, με νηολόγιο SX-NEO, SX-NEA, SX-NEB.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, το SX-ΝΕΟ είναι αυτό που βρίσκεται στο υπόστεγο της τεχνικής βάσης έτοιμο να αποκαλυφθεί σε λίγες ώρες, το ΝΕΒ βρίσκεται σταθμευμένο απ’ έξω, ενώ το ΝΕΑ αναμένεται να φιγουράρει στον ουρανό πετώντας μάλιστα για Θεσσαλονίκη.

Τα αρχικά neo αναφέρονται στην τεχνολογία New Engine Option (νέα έκδοση κινητήρα) με την οποία η Airbus εξόπλισε τα γνωστά σε όλους μας Α320. Πρόκειται για τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney η οποία συμβάλλει στη μείωση εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων, διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και οξειδίων του αζώτου (ΝΟx), κατά 50%, ενώ περιορίζει κατά 75% και το αποτύπωμα θορύβου. Παράλληλα με τη μειωμένη έως και 16% κατανάλωση καυσίμων, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας και αυξάνουν την εμβέλεια πτήσης με δυνατότητα πρόσβασης στους νέους προορισμούς που θέλει να «πιάσει» η εταιρεία το 2020.

Ουσιαστικά είναι μία από τις πολλές αναβαθμίσεις που εισήγαγε η Airbus για να διατηρήσει τη θέση της σειράς προϊόντων A320 ως την πιο εξελιγμένη και οικονομικά αποδοτική οικογένεια αεροσκαφών μονής διαδρομής στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης για προεκλογικές υποσχέσεις: «Το είπαμε, το κάναμε»

Μητσοτάκης: Εξετάζουμε τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους

Tags:
επενδύσεις, Ελλάδα, ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αεροσκάφος, αεροπλάνα, Aegean
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK