13:34 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατέθεσε τροπολογία για το καθεστώς των δωρεών. Τι προβλέπεται αναλυτικά στο επίμαχο νομοθέτημα.

Τροπολογία για το καθεστώς των δωρεών κατέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Μεταξύ άλλων, το νομοθέτημα προβλέπει τη διεύρυνση των περιπτώσεων ειδικών απαλλαγών από τον ΦΠΑ για τις δωρεές αγαθών και υπηρεσιών.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ της παράδοσης αγαθών και της παροχής υπηρεσιών, στο πλαίσιο σύμβασης με το δημόσιο ή με Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Η τροπολογία υποβλήθηκε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την «αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος του 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων».

Σχολιάζοντας το νομοθέτημα, ο κ. Βεσυρόπουλος εξήγησε ότι είναι «μια νομοθετική πρωτοβουλία που δίνει κίνητρα σε φορείς και ιδρύματα που επιδεικνύουν έντονη κοινωνική ευαισθησία».

Στο ίδιο πλαίσιο, επανέλαβε ότι «διευκολύνει πραγματοποίηση σημαντικών δωρεών στο δημόσιο, σκοπούς, όπως νοσοκομεία, σχολεία και κτίρια για επιμορφωτικούς σκοπούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών έκανε δωρεά για ανακαίνιση χώρων υγιεινής νοσοκομείων

«ΑΤΛΑΣ Ι»: Το νέο καμάρι του Πολεμικού Ναυτικού - Βίντεο

Tags:
Βουλή, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, νομοθεσία, Κυβέρνηση, δωρεά, Απόστολος Βεσυρόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK