20:45 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για τους κρίσιμους αρμούς της εξουσίας, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι «μιλάνε με θράσος σήμερα αυτοί που έφτιαξαν το κράτος-λάφυρο και χειραγώγησαν τους θεσμούς».

Για ανατριχιαστική δήλωση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επανερχόμενος στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για τους αρμούς της εξουσίας.

Σε συνέντευξή του στο Mega, ανέφερε: «Κατ' αρχάς, το γεγονός ότι χρειάζεται μέσα σε 24 ώρες να έρθει να διευκρινίσει ή να πει τι εννοούσε, είναι πολύ προβληματικό. Γιατί αυτό, ξέρετε, δεν είναι στις παρυφές της συζήτησης. Είναι στον πυρήνα της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να αμφισβητείται το Σύνταγμά μας, το οποίο προβλέπει ξεκάθαρα διάκριση των εξουσιών πάνω στην οποία θεμελιώνεται όλο το σύγχρονο κράτος Δικαίου και στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρώπης. Γιατί, λίγο έως πολύ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θέλει να ελέγξει όλους τους κρίσιμους αρμούς της εξουσίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει ότι «το ερώτημα είναι πώς θα καταφέρουμε τη δεύτερη φορά να αναλάβουμε την ευθύνη και τον έλεγχο, όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, όχι μόνο των υπουργείων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας».

Συνεχίζοντας ο κ. Πέτσας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι προσπάθησε να στείλει την μπάλα στην εξέδρα υποστηρίζοντας ότι κάποιοι άλλοι φταίνε και δεν τα κατάφερε τόσο καλά η κυβέρνησή του.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρας ότι δεν έκανε κανέναν ουσιαστικό απολογισμό και προσπάθησε να ελέγξει όλες τις πτυχές της εξουσίας και της δημόσιας ζωής μεταξύ των οποίων τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ, κατά τη θητεία του ως πρωθυπουργός.

«Και εγώ χαίρομαι πραγματικά, ως υπεύθυνος υπουργός για τα θέματα αυτά, που επί των δικών μου ημερών ανοίγουν κανάλια και δεν κλείνουν», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η απάντηση του Τσίπρα για τους «αρμούς της εξουσίας» - «Ναι» σε αλλαγή στο όνομα

Tags:
Κυβέρνηση, Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK