10:02 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του.

Πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας εκτενή αναφορά στη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι δικοί μας αρμοί είναι η ελευθερία, ο κοινοβουλευτισμός και το κράτος δικαίου».

«Χθες ο κ. Τσίπρας οργάνωσε φιέστα που θύμισε πανάκριβη διαφήμιση χωρίς προϊόν να προσφέρει. Υπήρξε πολιτική γύμνια του ομιλητή. Χωρίς γραβάτα και χωρίς επιχειρήματα. Καμία συγκεκριμένη θέση, καμία πρόταση. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται να μη διδάχθηκε ούτε από το μαύρο των πολιτών ούτε από το πολύχρωμο των καιρών. Το σκηνικό ήταν εντυπωσιακό. Ο πρωταγωνιστής απέτυχε. Απέδειξε ότι δε μπορεί να καταλάβει τίποτα από όσα συμβαίνουν στην οικονομία. Για να απολογηθεί στα ελληνοτουρκικά κατέφυγε στα λόγια των Τούρκων…Ενώ υποδύεται τον οικολόγο, υπερασπίζεται το λιγνίτη. Όχι άλλο κάρβουνο, θα μπορούσε να του πει κανείς» ανέφερε.

Μιλώντας από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το έργο των πρώτων επτά μηνών της Νέας Δημοκρατίας, με την επισήμανση ότι όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα γίνουν πράξη. 

«Τότε είχαμε capital controls, σήμερα έχουν καταργηθεί, τότε ψηφιζόταν ο νόμος Παρασκευόπουλου και απελευθερώνονταν χιλιάδες εγκληματίες, σήμερα ο νόμος έχει καταργηθεί και έχουν προσληφθεί 1500 νέοι αστυνομικοί. Η χώρα δανειζόταν στο δεκαετές της ομόλογο με επιτόκιο 14,6 % και σήμερα για πρώτη φορά το επιτόκιο του δεκαετούς έχει πέσει κάτω από το 1%. Τότε οι καταθέσεις είχαν μειωθεί κατά 42 δισ. ευρώ και σήμερα ήδη έχουν επιστρέψει στο τραπεζικό σύστημα 8 δισ. ευρώ Και βέβαια τότε υπογραφόταν το τρίτο μνημόνιο και σήμερα έχει κλείσει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα» σημείωσε.

Μεταναστευτικό: «Πολύ σοβαρό θέμα για να γίνεται παιχνίδι στα χέρια πολιτικάντηδων»

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε εκτενή αναφορά στο μεταναστευτικό στέλνοντας το μήνυμα ότι το κυβερνητικό σχέδιο θα υλοποιηθεί, και κάλεσε τους τοπικούς παράγοντες που αντιτίθενται σε αυτό να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

«Θα είμαι ειλικρινής. Και εμείς αιφνιδιαστήκαμε από το μέγεθος του θέματος. Όμως, αντιδράσαμε. Τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν. Δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πισωγύρισμα. Η Μόρια δε μπορεί να κλείσει, εάν δεν υπάρχει άλλο κέντρο. Προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια. Το πρόβλημα, όμως, είναι πολύ σοβαρό, για να γίνεται παιχνίδι στα χέρια κάποιων πολιτικάντηδων που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους» ανέφερε.

Τι είπε για πρόωρες εκλογές

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε και στα σενάρια για πρόωρες εκλογές βάζοντας τέλος και διαμηνύοντας ότι «είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ισχυρότεροι». 

«Μέσα σε επτά μήνες η χώρα πέτυχε όσα δεν μπορούσαν να συμβούν εννέα χρόνια. Η κυβέρνηση έδειξε ότι θέλει και μπορεί να βάλει την Ελλάδα μπροστά. Κάποιοι φαίνεται να επενδύουν στις επιτυχίες μας και θέλουν γρήγορες εκλογές, επειδή απολαμβάνουμε ευρείας στήριξης από τους πολίτες και για να τελειώνουμε με τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Κάνουν μεγάλο λάθος. Είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ισχυρότεροι. Πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας και η εφαρμογή του θα πείσει ακόμη περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε να κυβερνήσουμε ξανά. Αλλά αυτό θα γίνει στο τέλος της τετραετίας, γιατί δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς. Μας εξέλεξαν για να φέρουμε αποτέλεσμα και θα φέρουμε» είπε.

«Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά. Δεν είμαστε εδώ για να αποστρατεύουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά τα προβλήματα της χώρας» πρόσθεσε.

Μέτρα

Αναφερόμενος στα κυβερνητικά μέτρα που τίθενται σε προτεραιότητα έκανε λόγο για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και των ασφαλιστικών εισφορών.

Όπως είπε: «ξεκινά η πρώτη φάση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Μέχρι τον Ιούνιο μία στις τρεις νέες συντάξεις θα εκδίδεται ηλεκτρονικά. Ψηφίζεται άμεσα ο νέος νόμος για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες στο κέντρο των πόλεων. Οι αλλαγές στην Παιδεία θα πλαισιωθούν από ένα νέο σύστημα μεταγραφών».
Tags:
μεταναστευτικό, πρόωρες εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK