14:55 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

«Δεν υπάρχει επιτυχημένη εταιρεία χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους που να αισθάνονται ότι συνεισφέρουν στο ευρύτερο καλό της εταιρείας αλλά και στη δική τους προσωπική ατομική προκοπή».

Επίσκεψη στην εταιρία Pharmathen πραγματοποίησε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ροδόπη, όπου τόνισε τη σημασία της επιβράβευσης από την πλευρά της πολιτείας κάθε πρωτοποριακής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Ο πρωθυπουργός εξήρε τη λειτουργία της επιχείρησης φαρμάκων που χαρακτήρισε «καινοτόμο, εξωστρεφή, ανταγωνιστική σε έναν εξαιρετικά δύσκολο και ανταγωνιστικό τομέα» και υπογράμμισε ταυτόχρονα πως «δεν υπάρχει επιτυχημένη εταιρεία χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους».

Ο πρωθυπουργός που συνοδευόταν από την σύζυγό του, συνομίλησε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της επιχείρησης, ενώ ξεναγήθηκε στους χώρους παραγωγής του εργοστασίου από τον Βασίλη Κάτσο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Pharmathen.

​Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, επεσήμανε πως η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα γιατί θεωρεί πως αυτή ακριβώς είναι η κινητήριος δύναμη η οποία μπορεί να επαναφέρει την πατρίδα μας σε ρυθμούς διατηρήσιμης σταθερής ανάπτυξης.

«Εμείς τηρούμε από δικής μας πλευράς αυτά τα οποία είχαμε δεσμευθεί απέναντι στην επιχειρηματική κοινότητα και στους εργαζόμενους. Μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις, μειώνουμε το φόρο στα μερίσματα, διευκολύνουμε την επενδυτική δραστηριότητα των επιχειρήσεων μειώνοντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Ειδικά στη φαρμακοβιομηχανία, δίνουμε πρόσθετα κίνητρα επιτρέποντας τον συμψηφισμό του clawback με παραγωγικές επενδύσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι επιτυχημένες επιχειρήσεις δεν μετριούνται μόνο με τα αποτελέσματα των ισολογισμών τους, με τα κέρδη τους, με τα μερίσματα που διανέμουν στους μετόχους τους αλλά αποτυπώνονται, κυρίως, με την ικανοποίηση με την οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις στηρίζουν συνολικά την επιχειρηματική προσπάθεια.

«Δεν υπάρχει κατά την άποψή μου επιτυχημένη εταιρεία χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους οι οποίοι να αισθάνονται ότι συμμετέχουν με την δικιά τους συνεισφορά στο ευρύτερο καλό της εταιρείας αλλά και τη δικιά τους προσωπική ατομική προκοπή» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Tags:
ΝΔ, Ανάπτυξη, επιχειρηματικότητα, επιχειρήσεις, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK