11:48 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε σε σύσκεψη εκπροσώπων φορέων του νομού Ροδόπης, στην Κομοτηνή. Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στην εταιρεία Pharmathen.

Παράδειγμα προς μίμηση χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη, τονίζοντας πως πρέπει να διαφυλαχθεί, μένοντας μακριά από τις αντιπαραθέσεις που προκαλεί η κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας.

Σε ομιλία του σε σύσκεψη με φορείς της Ροδόπης στην Κομοτηνή, στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, επεσήμανε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα ρυθμίζονται από τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε εξάλλου πως θα καταβληθούν προσπάθειες να εκπαιδευτούν και υπάλληλοι της Frontex στην Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής, όπου θα εκπαιδευθούν οι 800 νέοι συνοριοφύλακες.

«Ναι» στην ίδρυση Ιατρικής Σχολής

Σε ό,τι αφορά το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής, ανέφερε πως θα είναι είναι το πιο σύγχρονο της χώρας, ενώ για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της ίδρυσης Ιατρικής Σχολής και της μεταφοράς Νοσηλευτικής, ενώ είπε πως θα χτιστούν νέες φοιτητικές εστίες με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση να ενταχθούν άμεσα στο σχετικό πλαίσιο όσοι επιθυμούν προστασία της πρώτης κατοικίας.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στην εταιρεία Pharmathen. Ο πρωθυπουργός εξήρε τη λειτουργία της επιχείρησης φαρμάκων που χαρακτήρισε «καινοτόμο, εξωστρεφή, ανταγωνιστική σε έναν εξαιρετικά δύσκολο και ανταγωνιστικό τομέα» και υπογράμμισε ταυτόχρονα πως «δεν υπάρχει επιτυχημένη εταιρεία χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους».

Tags:
Μουσουλμάνοι, μουσουλμάνος, χριστιανός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κομοτηνή, Ροδόπη, Θράκη, Μουσουλμανική Μειονότητα Θράκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK