15:06 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση αποφάσισε τον αποκλεισμό του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το μεταναστευτικό μετά το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Τη δημόσια συγνώμη του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη από τον πρωθυπουργό ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος

Να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον πρωθυπουργό, «προκειμένου να δείξει ότι κατανοεί τη δική του αρνητική συνεισφορά, γιατί έχει γίνει μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης» ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Εγκάλεσε τον κ. Μουτζούρη τονίζοντας ότι η θέση του ως περιφερειάρχης σε συνοριακή περιοχή επιβάλλει στοιχειώδη σοβαρότητα.

«Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή στα συνοριακά νησιά της χώρας να υπάρχουν τοπικοί άρχοντες με τη συμπεριφορά του κ. Μουτζούρη. Πρέπει να κατανοήσει ότι και η συγκυρία είναι τόσο δύσκολη, αλλά και το γεγονός ότι είναι περιφερειάρχης σε συνοριακή περιοχή της χώρας επιβάλλουν μια στοιχειώδη σοβαρότητα».

Ερωτηθείς για τα ΜΑΤ στα νησιά ο κ. Κουμουτσάκος επέρριψε ευθύνες στις τοπικές αρχές και παράγοντες. 

«Όταν πάνε οι τοπικοί άρχοντες και άλλοι παράγοντες και φιτιλιάζουν τις τοπικές κοινωνίες, είχε δημιουργηθεί ήδη μια ένταση. Έπρεπε λοιπόν η κυβέρνηση να λειτουργήσει προδραστικά προστατεύοντας την απόφασή της».

Επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπε η κυβέρνηση παρέλαβε ένα σύστημα σε διάλυση.

«Πήραμε υπερχειλισμένα κέντρα στη Μόρια, σε απάνθρωπες ήδη καταστάσεις, πήραμε μηδενικές επιστροφές στην Τουρκία, πήραμε ένα υπουργείο διαλυμένο, πήραμε μια κουλτούρα μηδενικών επιστροφών και 75 χιλιάδες εκκρεμότητες σε αιτήσεις ασύλου», ανέφερε.
Tags:
μεταναστευτικό, Γιώργος Κουμουτσάκος, Μέγαρο Μαξίμου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Βόρειο Αιγαίο, Κώστας Μουτζούρης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK