09:49 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ομολόγους του από κράτη-μέλη της Ε.Ε., αλλά και τον εκπρόσωπο του οργανισμού για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, είχε την Κυριακή (01/03), ο Νίκος Δένδιας αναφορικά με το μεταναστευτικό και την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε πολλαπλές τηλεφωνικές επικοινωνίες, την Κυριακή (01/03) με αξιωματούχους και τους ενημέρωσε για την κατάσταση στο μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται διπλωματικές πηγές, με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ, και ζήτησε την άμεση αποδοχή του αιτήματος της Αθήνας αναφορικά με έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με θέμα το μεταναστευτικό, εντός της εβδομάδας. 

Επίσης, ο Έλληνας ΥΠΕΞ μίλησε με 15 Ευρωπαίους ομολόγους του, μεταξύ αυτών, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και της Σουηδίας. Τους ενημέρωσε για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα «ως αποτέλεσμα των τουρκικών εκβιασμών σε βάρος της Ε.Ε. και με εργαλείο τις οργανωμένες και εκ των τουρκικών αρχών εκπορευόμενες προσπάθειες παραβίασης των ευρωπαϊκών συνόρων», με βάση τις προαναφερθείσες πηγές.

Επίσης, έκανε λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων από την τουρκική πλευρά. Εκείνοι, από την πλευρά τους, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να διαφυλάξει τα σύνορά της, τα οποία είναι και σύνορα της Ε.Ε..

Τέλος, ο Νίκος Δένδιας επικοινώνησε και με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Tags:
μεταναστευτικό, τηλεφωνική επικοινωνία, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK