ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι την Τρίτη θα μεταβεί στα χερσαία σύνορα του Έβρου μαζί με τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Κομισιόν και της Ευρωβουλής.

Στα χερσαία σύνορα του Έβρου πρόκειται να μεταβεί την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στον Έβρο θα μεταβούν επίσης, μαζί με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

​​Όπως σημείωσε σε σειρά αναρτήσεών του το βράδυ της Κυριακής, «τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα τα προστατεύσουμε».

«Επαναλαμβάνω: μην επιχειρήσετε να εισέλθετε παράνομα στην Ελλάδα - θα γυρίσετε πίσω», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, με φόντο το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο.  

«Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να αυξήσει στο μέγιστο το επίπεδο αποτροπής στα σύνορά μας. Ξεκινώντας από τώρα, δεν θα δεχόμαστε νέες αιτήσεις ασύλου για ένα μήνα. Επικαλούμαστε το άρθρο 78.3 της Συνθήκης για την ΕΕ για να εξασφαλίσουμε πλήρη ευρωπαϊκή στήριξη"» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σαρλ Μισέλ: Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα

Στο μεταξύ, για στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, έκανε λόγο μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Επιβεβαίωσε, δε, πως θα επισκεφθεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα την προσεχή Τρίτη μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση στο πεδίο. Θα επισκεφθώ τα ελληνοτουρκικά σύνορα την Τρίτη με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη» τόνισε.
Tags:
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Ντέιβιντ Σασόλι, Τουρκία, μεταναστευτικό, ΚΥΣΕΑ, σύνορα, Έβρος, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Σαρλ Μισέλ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK