ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (212)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως, όπως αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, τα άτομα τα οποία εισέρχονται από την Κυριακή στην Ελλάδα, θα μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης και άμεσης επιστροφής που δεν θα είναι στα νησιά.

Δύο περιοχές, με στόχο να είναι κοντά σε αεροδρόμια, είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα, εξετάζει η κυβέρνηση, για τη δημιουργία κέντρων κράτησης και άμεσης επιστροφής μεταναστών, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων την Τετάρτη ότι βασική προτεραιότητα είναι να μπει «φρένο» στην εισροή στην Ελλάδα, δεδομένου ότι έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, από την τουρκική πλευρά.

Τόνισε, δε, πως «όπως αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, τα λίγα άτομα που εισέρχονται από την Κυριακή στην Ελλάδα θα κρατούνται σε κέντρα κράτησης και άμεσης επιστροφής που δεν θα είναι στα νησιά».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «εξετάζουμε δύο περιοχές με στόχο να είναι κοντά σε αεροδρόμια, είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα». Ανέφερε, δε, πως θα ανακοινωθούν οι περιοχές τις επόμενες ώρες.

Επεσήμανε εξάλλου πως εκείνοι οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα από την Κυριακή 1 Μαρτίου, δεν θα μπαίνουν στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, συνεπώς δεν θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση χορήγησης ασύλου.

Η Τουρκία κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την Τουρκία ότι κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις κατά της Ελλάδας, ενώ τη χαρακτήρισε κράτος – διακινητή μεταναστών.

Παράλληλα, διέψευσε τις αναφορές που κυκλοφόρησαν στη γειτονική χώρα για τραυματισμούς και θανάτους από ελληνικά πυρά. «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό», υπογράμμισε.

Επικαλούμενος δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως η μετακίνηση μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα «ενθαρρύνεται και κατευθύνεται από την Τουρκία».

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (212)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK