ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (212)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε αναλυτικά τους εκπροσώπους των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο για τις εξελίξεις στα σύνορα με την Τουρκία.

Μήνυμα για συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει στα σύνορα με την Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά την ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να στηρίξουν την Ελλάδα

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη δέχονται αιφνίδια και μαζική πίεση από μετακινήσεις στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα τους», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση που ενθαρρύνεται και κατευθύνεται από την κυβέρνηση και τις αρχές της γειτονικής μας χώρας».

Ο υπουργός ενημέρωσε διεξοδικά τους τομεάρχες Εξωτερικών των πολιτικών κομμάτων της Βουλής για το μεταναστευτικό και τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς τις επεκτάσεις που έχει «μετά την απόφαση της τουρκικής ηγεσίας να το εργαλειοποίησει για να ασκήσει πρωτοφανείς πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ανέλυσε τις κινήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε διπλωματικό επίπεδο με κορυφαία την επίσκεψη των τριών ηγετών στον Έβρο χθες μαζί με την ηγεσία της Ε.Ε. 

​«Το μήνυμα που βγήκε απ΄την επίσκεψη αυτή ήταν σαφές. Το ζήτημα αφορά όλη την Ευρώπη και συνεπώς απαιτείται συλλογική αντιμετώπισή του. Την Παρασκευή, μετά από το σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, το θέμα θα τεθεί και στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Τη σύγκληση και των δύο συμβουλίων την έχει ζητήσει η Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Έστειλε μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους ότι η Ελλάδα αναμένει τη συμπαράστασή τους καθώς και την υιοθέτηση ενιαίας στάσης απέναντι «στη διαμορφούμενη για την Ευρωπαϊκή Ένωση απειλή».

«Θεωρούμε απόλυτα απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται ανθρώπινες ψυχές, άνθρωποι δυστυχισμένοι που προσπαθούν να επιβιώσουν και να πετύχουν μια καλύτερη ζωή για να επιτευχθούν πολιτικοί στόχοι της εξ' ανατολών γείτονος», κατέληξε ο κ. Δένδιας.
Θέμα:
Σύνορα Έβρου (212)
Tags:
πολιτικά κόμματα, Νίκος Δένδιας, Ελλάδα, Τουρκία, σύνορα, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK