ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (212)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε νέο μήνυμα στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για χειραγωγημένα fake news που διαστρεβλώνουν συνειδητά την αλήθεια.

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υποδέχθηκε στο Μαξίμου τον πρόεδρο της Βουλής της Κύπρου, Δημήτρη Συλλούρη.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορούμε να εξηγούμε το δίκαιο των θέσεών μας και να αντιμετωπίζουμε, βέβαια, ένα καινούργιο φαινόμενο, που είναι τα χειραγωγημένα fake news από κράτη, τα οποία επιδιώκουν συνειδητά να διαστρεβλώνουν την αλήθεια» σημείωσε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον Έβρο.

​Και πρόσθεσε: «Άρα και η σωστή ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο σε επίπεδο εκτελεστικής εξουσίας αλλά και σε επίπεδο νομοθετικής, έχει πολύ μεγάλη σημασία».

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, συζήτησαν για την ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και για την «προκλητική και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας» στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

«Χαιρόμαστε πολύ που σας υποδεχόμαστε σ' αυτή την ενδιαφέρουσα και δύσκολη συγκυρία, όπου νομίζω ότι η συμπαράσταση της Κύπρου στην Ελλάδα και της Ελλάδας στην Κύπρο είναι περισσότερο απαραίτητη παρά ποτέ και περισσότερο δεδομένη παρά ποτέ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν παρέλειψε δε, να εκφράσει την ικανοποίησή του για το επίπεδο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, την οποία έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες, καθώς και για το «εξαιρετικό πλαίσιο συνεργασίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, με στόχο να εισέλθουν στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και απαγόρευσε την είσοδο. Ως αποτέλεσμα, δεν έλλειψαν οι στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο, τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.

Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με την παρότρυνση Τούρκων αστυνομικών ή στρατιωτικών. Την ίδια ώρα, η γειτονική χώρα επιμένει στις πληροφορίες για την ύπαρξη νεκρών από ελληνικά πυρά, κάτι το οποίο κατηγορηματικά διαψεύδει η Αθήνα.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (212)
Tags:
μεταναστευτικό, μετανάστευση, μετανάστες, μετανάστης, fake news, σύνορα, Τουρκία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK