ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (212)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί τροπολογία η οποία θα προβλέπει πως, όσοι έχουν ήδη λάβει άσυλο, δεν θα έχουν δικαίωμα παραμονής σε ανοιχτές δομές, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρησή τους.

Οι μετανάστες οι οποίοι μπήκαν στην Ελλάδα μετά από τις 1 Μαρτίου θα μεταφερθούν στο κλειστό κέντρο το οποίο θα δημιουργηθεί στο στρατόπεδο Βασιλειάδη, στις Σέρρες, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ την Τετάρτη ο υπουργός Μετανάστευσης ανέφερε πως το κλειστό κέντρο στις Σέρρες θα αφορά «αποκλειστικά αυτούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα από την 1η Μαρτίου».

Σημείωσε, δε, ότι το κλειστό κέντρο θα έχει προσωρινή λειτουργία.

Ο κ. Μηταράκης περιέγραψε ως στόχο την επιστροφή των μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα μετά από την 1η Μαρτίου στις χώρες καταγωγής τους, με φόντο την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες.

Τι είπε για τα κλειστά κέντρα στα νησιά

Σε ό,τι αφορά τα κλειστά κέντρα στα νησιά – για τα οποία υπήρξαν έντονες αντιδράσεις την περασμένη εβδομάδα – ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως η κυβέρνηση αναμένει τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών.

Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι η συζήτηση θα εκκινήσει εκ νέου από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε επίσης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κυβέρνηση θα δρομολογήσει τη μεταφορά στην ενδοχώρα των μεταναστών που αφίχθησαν στα νησιά πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Προανήγγειλε εξάλλου ότι θα κατατεθεί τροπολογία η οποία θα προβλέπει πως, όσοι έχουν ήδη λάβει άσυλο, δεν θα έχουν δικαίωμα παραμονής σε ανοιχτές δομές, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρησή τους, καθώς και αποσυμφόρηση των ξενοδοχείων και των διαμερισμάτων.

Αντιδράσεις στις Σέρρες

Πάντως, η απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για μεταφορά των νεοαφιχθέντων μεταναστών και κλειστό κέντρο στις Σέρρες προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Σε μία πρώτη αντίδραση, το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του, απορρίπτοντας τις εξηγήσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων προς τον δήμαρχο Σιντικής Σερρών, Φώτη Δομουχτσίδη, και τον Μητροπολίτη Σιδηρόκαστρου, Μακάριο.

Μάλιστα, εγκρίθηκε ψήφισμα, στο οποίο εκφράζεται η βούληση της τοπικής κοινωνίας για τη μη λειτουργία του στρατοπέδου ως κλειστή δομή. Αναφέρεται δε, ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε απορριφθεί και το 2015, καθώς το στρατόπεδο βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (212)
Tags:
νησιά, Προσφυγικό, πρόσφυγες, μετανάστες, μετανάστης, Σέρρες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK