ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (200)
0 10
Βρείτε μας

Ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γίνουν κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά δήλωσε ότι «αν υπάρχει εναλλακτική λύση θα τη δούμε». «Είναι όλα ανοιχτά… Δεν είναι εναλλακτική λύση η Μόρια».

Σαφές μήνυμα ότι τα σύνορα της Ελλάδας θα μείνουν κλειστά για όσο καιρό χρειαστεί και όποιος θέλει να εισέλθει θα πρέπει να το κάνει νόμιμα, έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ δεν απέκλεισε τη δημιουργία κλειστών κέντρων σε ακατοίκητα νησιά.

«Τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά όσο χρειαστεί… Δεν θα περάσει κανείς. Αν θέλει να μπει κανείς, θα μπει από την πόρτα, από νόμιμη πύλη εισόδου, δεν θα μπει από το παράθυρο. Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας» διαμήνυσε.

Αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να γίνουν κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά δηλώνοντας ότι «αν υπάρχει εναλλακτική λύση θα τη δούμε». «Είναι όλα ανοιχτά… Δεν είναι εναλλακτική λύση η Μόρια» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

«Δεν μπορούμε να εκβιαζόμαστε από την Τουρκία. Ο κ. Ερντογάν χρησιμοποιεί ανθρώπους για να πετύχει γεωπολιτικούς σκοπούς. Σωστά λάβαμε την απόφαση για ενίσχυση φύλαξης των συνόρων μας» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 90.000 αιτήσεις, ενώ όπως είπε από αυτές μόλις 17.000 προέρχονται από Σύρους, και πολύ περισσότερες από υπηκόους του Αφγανιστάν ή του Πακιστάν.

«Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων Αφγανών, Πακιστανών Αφρικανών χρησιμοποιείται από την τουρκική κυβέρνηση σαν πολιορκητικός κριός… Αυτό θα το σταματήσουμε. Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας. Τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναστολή αιτήσεων ασύλου

Αναφορικά με την αναστολή αιτήσεων ασύλου από πρόσφυγες και μετανάστες και την επιστροφή τους «στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής», υπερασπίστηκε την απόφαση επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει νομικό δικαίωμα όταν υπάρχει μαζική και οργανωμένη απόπειρα παραβίασης των συνόρων. 

«Θα συλλαμβάνονται, θα μεταφέρονται στην ενδοχώρα και θα εκκινούνται οι διαδικασίες άμεσης απέλασής τους» επισήμανε. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «η κυβέρνηση κινείται στους άξονες αποτροπή, αποσυμφόρηση, ανακούφιση».

«Ποιος πνίγει τον κόσμο στη θάλασσα;»

Κατηγόρησε για άλλη μία φορά την Άγκυρα για fake news καταγγέλλοντας την ακτοφυλακή της γείτονος χώρας ότι δεν κάνει προσπάθειες διάσωσης.

«Ποιος πνίγει τον κόσμο στη θάλασσα;» διερωτήθηκε, αναφέροντας ότι η Ελλάδα, «και ως ναυτική χώρα, διασώζει όσους πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ανάγκη και διεξαγάγει εκστρατεία ενημέρωσης των ξένων ΜΜΕ».

Τέλος εκτίμησε ότι η Ευρώπη δείχνει να αφυπνίζεται και πλέον να έχει «μια ενιαία πολιτική στο μεταναστευτικό – προσφυγικό».

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (200)
Tags:
κλειστές δομές, κλειστά κέντρα, νησιά, μετανάστες, μεταναστευτικό, Στέλιος Πέτσας, Μόρια, ΚΥΤ Μόριας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK