03:35 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν εκβιάζεται από κανέναν και ότι θα προστατεύσει τα σύνορά της, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ.

Με σαφή μηνύματα προς την Τουρκία διανθίστηκε η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ, στο Βερολίνο, παρουσία και της Άγκελα Μέρκελ.

Μεταξύ άλλων, κάλεσε τη γειτονική χώρα να αποσύρει τους μετανάστες από τα σύνορα στον Έβρο και να αποκλιμακώσει την ένταση στην περιοχή.

Ξεκαθάρισε δε, ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν εκβιάζονται από κανέναν. «Δείξαμε τις τελευταίες 10 ημέρες ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε εθνική και ευρωπαϊκή κυριαρχία» έσπευσε να προσθέσει.

Έκανε δε, λόγο για «ωμή παραβίαση των συνόρων από την Τουρκία»

«Μεταφέροντας την εικόνα από την πατρίδα μου, θέλω να είμαι ρεαλιστής. Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Η ασύμμετρη απειλή εξ ανατολών αναδιατάσει τις προτεραιότητές μας. Θέλω να είμαι αισιόδοξος» συνέχισε.
Και συμπλήρωσε: «Η Ευρώπη ξέρει να ξεπερνά εμπόδια, όπως και η χώρα μου. Έχουμε τόσο τη βούληση όσο και την αποτελεσματικότητα να φυλάξουμε τα κοινά μας σύνορα».

Ειδική αναφορά έκανε και στη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμηνύοντας τα εξής:

«Τα λόγια της προέδρου της Κομισιόν, ότι η Ελλάδα αποτελεί την ασπίδα της Ευρώπης, αποτελεί την πυξίδα μας. Η βοήθεια που μας παρείχαν πολλές ευρωπαϊκής χώρες, αποτελεί έμπρακτη συμπαράσταση. Όταν χρειαστήκαμε τη βοήθεια, αυτοί μας στήριξαν. Όχι μόνο υλικά, αλλά και ηθικά».
Όσον αφορά τον νέο κορονοϊό, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει εκτεταμένα προβλήματα, όπως άλλες χώρες του εξωτερικού, και ευχήθηκε να τελειώσει σύντομα αυτό το πρόβλημα.

 

Από την πλευρά της, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, η οποία βρέθηκε και η ίδια στο βήμα του Φόρουμ, έστειλε νέο μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις ελληνικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του Ελληνογερμανικού Φόρουμ, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μέρκελ θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση. Αύριο, μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αυστρία, όπου θα έχει επαφές με τον Καγκελάριο, Σεμπάστιαν Κουρτς. 

Tags:
κοροναϊός, κορονοϊός, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Έβρος, σύνορα, Τουρκία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK