10:36 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μετέβη στη Σάμο, ενώ αναφέρθηκε στις κλειστές δομές για μετανάστες, η δημιουργία των οποίων είχε προκαλέσει αντιδράσεις στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Για μικρότερες σε σύγκριση με σήμερα δομές έκανε λόγο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης από τη Σάμο, την οποία επισκέφθηκε.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, επέμεινε ότι «οι δομές στα νησιά μπορούν να γίνουν μικρότερες από σήμερα, για πιο σύντομη παραμονή».

Πρόσθεσε, δε, πως θα είναι κλειστές και ελεγχόμενες δομές.

«Με παράλληλη κατάργηση των ανοικτών δομών, με την καλύτερη φύλαξη των συνόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Και με την διεθνοποίηση της κρίσης, την έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης της ΕΕ. Με ενότητα και συνεργασία θα αντιμετωπίσουμε την κρίση» συμπλήρωσε.

«Κόβουμε επιδόματα και φιλοξενία σε όσους παίρνουν άσυλο»

Την Κυριακή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε πως κόβονται τα επιδόματα που λαμβάνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα, μετά την χορήγηση ασύλου στη χώρα μας.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως το συγκεκριμένο μέτρο θα αποτελέσει αποτρεπικό παράγοντα προς τους μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα.

Tags:
Προσφυγικό, πρόσφυγες, Σάμος, μεταναστευτικό, μετανάστες, κλειστά κέντρα, κλειστές δομές, Νότης Μηταράκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK