ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Υπέρ της αντίδρασης της κυβέρνησης στη μεταναστευτική κρίση του Έβρου τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Θετική η γνώμη του 50% για τον κ. Μητσοτάκη.

Ικανοποιημένο από την αντίδραση της κυβέρνησης στην όξυνση του μεταναστευτικού ζητήματος στον Έβρο τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, η οποία δημοσιεύθηκε στο δελτίο ειδήσεων του «Open».

Πιο συγκεκριμένα, το 26% δηλώνει «πολύ ικανοποιημένο» από τα μέτρα της κυβέρνησης και το 36% «αρκετά ικανοποιημένο. Στον αντίποδα, «λίγο ικανοποιημένο» είναι το 12% και «καθόλου ικανοποιημένο» το 21%.

Όσον αφορά τα κλειστά κέντρα μεταναστών στα νησιά του Αιγαίο, το 48% δηλώνει αντίθετο, ενώ υπέρ του μέτρου εκφράζεται το 41%. Την ίδια ώρα, το 60% ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αποδεχόταν τη λειτουργία κλειστού κέντρο στην ευρύτερη περιοχή του.  

Στο μεταξύ, το 50% των Ελλήνων διαθέτει θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι του 39%, το οποίο έχει αρνητική γνώμη. Παράλληλα, για τον Αλέξη Τσίπρα, θετικά εκφράζεται το 24% και αρνητικά το 64%.

Στο ερώτημα «ποιον θεωρείται πιο αποτελεσματικό ως πρωθυπουργό, το 46% επιλέγει τον κ. Μητσοτάκη και μόλις το 22% τον κ. Τσίπρα. Το 26% δηλώνει «λκανένας από τους δύο».

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, το ΚΙΝΑΛ 5,5%, το ΚΚΕ 5,1%, η Ελληνική Λύση 4,7% και το ΜέΡΑ25 2,1%.

Tags:
μετανάστευση, μετανάστες, μετανάστης, σύνορα, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Έβρος, Κυβέρνηση, δημοσκόπηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK