ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (212)
0 10
Βρείτε μας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι «δεν μπορούν δυστυχισμένοι και απελπισμένοι άνθρωποι που αναζητούν μια τύχη στον ήλιο να χρησιμοποιούνται από άλλες χώρες για γεωπολιτικούς σκοπούς».

«Εμείς έχουμε μια μεγάλη αγκαλιά για κάθε κατατρεγμένο και κάθε δυστυχισμένο άνθρωπο, έχουμε μια μεγάλη αγκαλιά για εκείνον που διώκεται και δικαιούται όταν ζητάει διεθνή προστασία, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε τρίτες χώρες να χρησιμοποιούν ανθρώπους σαν "σφαίρες" ουσιαστικά για να ικανοποιήσουν τις δικές τους επιδιώξεις» σημείωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε εκδήλωση στις κεντρικές αποθήκες του Πυροσβεστικού Σώματος για την παραλαβή ανθρωπιστικής βοήθειας για πρόσφυγες και μετανάστες από κράτη μέλη της ΕΕ, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι «δεν μπορούν δυστυχισμένοι και απελπισμένοι άνθρωποι που αναζητούν μια τύχη στον ήλιο να χρησιμοποιούνται από άλλες χώρες, από άλλες εξουσίες και κυβερνήσεις για γεωπολιτικούς σκοπούς», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφερόμενος στην ανθρωπιστική βοήθεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι αποδεικνύεται πως είναι «χειροπιαστή πραγματικότητα» η αλληλεγγύη των εταίρων.

Πρόσθεσε, δε, πως στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο αλλά και στα νησιά ξεδιπλώνεται αυτή τη στιγμή «μια ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε επίπεδο επιχειρησιακό, όπου όλες οι χώρες της Ευρώπης στέλνουν επιχειρησιακές δυνάμεις για την προστασία των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Συνολικά, αναμένεται να αποσταλούν περί τις 70.000 αντικείμενα, ανάμεσα στα οποία σκηνές, κουβέρτες, κρεβάτια, στρώματα, αδιάβροχα, θερμάστρες κλπ.

Τα είδη θα διανεμηθούν στα κλειστά κέντρα που αναμένεται να δημιουργηθούν στην ενδοχώρα.

Σχεδόν 1.000 προσπάθειες παράνομης διέλευσης το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 963 περιπτώσεις παράνομης εισόδου στην Ελλάδα απετράπησαν το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή του Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία.

Από τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6.00 το πρωί της Τρίτης, στον Έβρο, έγιναν 52 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 31 από το Λιμενικό Σώμα

Από τους 52 συλληφθέντες, οι 23 ήταν Αφγανοί, οι 20 Σύροι και οι εννέα Ιρανοί.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (212)
Tags:
Ελλάδα, Τουρκία, σύνορα, μεταναστευτικό, Προσφυγικό, πρόσφυγες, πρόσφυγας, μετανάστες, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK