08:05 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (214)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διέψευσε το δημοσίευμα των «New York Times» περί ύπαρξης «μυστικού κέντρου μεταναστών» κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Το δημοσίευμα των «New York Times» περί ύπαρξης «μυστικού κέντρου μεταναστών» κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Δεν υπάρχει μυστικό κέντρο κράτησης στην Ελλάδα» δήλωσε, χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

Επεσήμανε δε, ότι «αν μία διεθνή εφημερίδα γνώριζε σχετικά μ’ αυτή την τοποθεσία, τότε δεν θα ήταν μυστική».

«Όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη φύλαξη των συνόρων ή την ασφάλεια, διακρίνονται από διαφάνεια. Το Σύνταγμα εφαρμόζεται. Δεν υπάρχουν μυστικά» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα των «New York Times»

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες μεταναστών, οι ελληνικές αρχές έχουν δημιουργήσει κέντρο κράτησης σε μυστική τοποθεσία, σε σύμπλεγμα κτιρίων, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μάλιστα, με βάση δορυφορικές φωτογραφίες και δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η μυστική τοποθεσία βρίσκεται κοντά στο χωριό Πόρος, στα βορειοανατολικά της Ελλάδα, κοντά στην ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου.

Διαψεύδονται τα περί νεκρού πρόσφυγα

Το ίδιο δημοσίευμα, παράλληλα, επικαλούμενο βίντεο και μαρτυρίες, ισχυρίζεται ότι ένας 22χρονος Σύριος από το Χαλέπι, με το όνομα Μοχάμεντ Γιαρούμπ, έπεσε νεκρός την προηγούμενη εβδομάδα από ελληνικά πυρά, κοντά στα σύνορα.

«Έχουμε κατηγορηματικά διαψεύσει τέτοιου είδους ειδήσεις. Πρόκειται για οργανωμένη προπαγάνδα της Τουρκίας και διάδοση fake news» ανταπάντησε ο κ. Πέτσας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Μαρτίου, η Ελλάδα ανέστειλε τις αιτήσεις ασύλου για έναν μήνα, με στόχο την ανάσχεση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Στις 28 Φεβρουαρίου, είχε προηγηθεί το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων, με την Άγκυρα να καλεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να διέλθουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (214)
Tags:
μεταναστευτικό, μετανάστευση, μετανάστες, μετανάστης, New York Times, Κυβέρνηση, Στέλιος Πέτσας, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK