ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Μήνυμα στα παιδιά, τα οποία όπως είπε θα έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο τώρα που έκλεισαν τα σχολεία λόγω κορονοϊού, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.

Στα παιδιά απευθύνθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του για τον κορονοϊό.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε δύσκολη αλλά αναγκαία την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια για 14 ημέρες.

Όπως είπε, πλέον τα παιδιά θα έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο, καλώντας τα συνεχίσουν να διαβάζουν και να αποφεύγουν τις δημόσιες συναθροίσεις, προτιμώντας τις ολιγομελείς συναντήσεις με φίλους σε σπίτια.

Τα κάλεσε, δε, να μένουν μακριά από τους παππούδες και τις γιαγιάδες ειδικά αν εμφανίζουν συμπτώματα, προκειμένου να μην μεταδοθεί ο ιός σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

«Και προσοχή στους παππούδες και στις γιαγιάδες. Καλύτερα να μείνετε μακριά τους, ειδικά αν έχετε το παραμικρό σύμπτωμα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να εφαρμόσει διαδικασίες τηλε-μαθημάτων αρχικά στη Γ’ Λυκείου και έχει επεξεργαστεί σενάρια για όλες τις βαθμίδες.

«Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην εκκλησία, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του για τον κορονοϊό.

«Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι σήμερα δεν δοκιμάζονται τα «πιστεύω», αλλά η πίστη στην υγεία του ανθρώπου.

Τόνισε επιπλέον πως «γι’ αυτό και τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Και να επιτελούνται, όσο είναι εφικτό, απ’ το σπίτι, ώστε να περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις. Η Εκκλησία των πιστών, άλλωστε, είναι μεγάλη».
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
παιδιά, κοροναϊός, κορονοϊός, διάγγελμα, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK