ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εκκλησία, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του για τον κορονοϊό. «Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες» τόνισε.

Στο ζήτημα που έχει απασχολήσει τον δημόσιο διάλογο, σχετικά με την τέλεση της θείας λειτουργίας στις εκκλησίες, αναφέρθηκε στο διάγγελμά του για τον κορονοϊό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Προσωπικά, τις τελευταίες μέρες ένιωσα έντονη την ανάγκη να επικαλεστώ την πίστη μου για να αντλήσω δύναμη και να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Είμαι σίγουρος ότι και πολλοί από εσάς αισθανθήκατε το ίδιο» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως «ως πρωθυπουργός οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, ισχύει και για τις εκκλησίες μας».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι σήμερα δεν δοκιμάζονται τα «πιστεύω», αλλά η πίστη στην υγεία του ανθρώπου. «Η αγάπη προς τον “πλησίον” στην οποία ομνύει και η ίδια η Ορθοδοξία», συνέχισε.

Τόνισε επιπλέον πως «γι’ αυτό και τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Και να επιτελούνται, όσο είναι εφικτό, απ’ το σπίτι, ώστε να περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις. Η Εκκλησία των πιστών, άλλωστε, είναι μεγάλη».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι προσβλέπει στη στήριξη της ηγεσίας της Εκκλησίας, ενώ συμπλήρωσε ότι ο θεσμικός του ρόλος του, τού επιβάλλει να τοποθετηθεί με σαφήνεια.

«Ξέρω ότι η πίστη αρχίζει, συχνά, εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών. Και αναλογιζόμενοι πάντα ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες δίπλα μας», κατέληξε.

Μήνυμα στα παιδιά

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, έστειλε μήνυμα και στα παιδιά, τα οποία - όπως είπε - θα έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο τώρα, αφού στα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Αφού τα κάλεσε να συνεχίσουν το διάβασμα, τους ζήτησε να αποφεύγουν τις δημόσιες συναθροίσεις, προτιμώντας τις ολιγομελείς συναντήσεις με φίλους σε σπίτια.

Τα κάλεσε, δε, να μένουν μακριά από τους παππούδες και τις γιαγιάδες αν εμφανίζουν συμπτώματα, προκειμένου να μην μεταδοθεί ο ιός σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

«Και προσοχή στους παππούδες και στις γιαγιάδες. Καλύτερα να μείνετε μακριά τους, ειδικά αν έχετε το παραμικρό σύμπτωμα» είπε χαρακτηριστικά.
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Θεία Λειτουργία, εκκλησίες, Εκκλησία, κοροναϊός, κορονοϊός, διάγγελμα, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK