ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, διαμήνυσε ότι «είμαστε σε πανδημία» και έστειλε το μήνυμα ότι «ήρθε η ώρα της μάχης». Διαδοχικές συσκέψεις σε Μαξίμου, υπουργείο Υγείας.

«Είμαστε σε πανδημία, ήρθε η ώρα της μάχης» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια δημόσιων δηλώσεων προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ο αρμόδιος υπουργός απηύθυνε έκκληση «σε γιατρούς, νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό να υποβάλλουν αίτηση, προκειμένου να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο σύστημα υγείας».

Διαβεβαίωσε δε, ότι «θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί» για την αποτροπή επέκτασης του Covid-2019, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής.

«Είναι η ώρα ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί εμείς οι Έλληνες, που έχουμε την ανθρωπιά και το φιλότιμο πάνω απ’ όλα, να γίνουμε τείχος προστασίας γι’ αυτούς που κινδυνεύουν» κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα, με βάση την τελευταία επίσημη ενημέρωση, ανέρχεται σε 99. Τα ξημερώματα της Πέμπτης, μάλιστα, καταγράφηκε και ο πρώτος νεκρός. Πρόκειται για τον 66χρονο άνδρα από την Αμαλιάδα της Ηλείας.

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ, αυτή την ώρα ξεκινάει στο υπουργείο Υγεία διευρυμένη σύσκεψη για την αποτίμηση των εξελίξεων σχετικά με τον θανατηφόρο ιό.

Θα ακολουθήσει, μάλιστα, επίσημη ενημέρωση από τον επιστημονικά υπεύθυνο του υπουργείου Υγείας για τον Covid-2019, Σωτήρη Τσιόδρα.

Επί τάπητος οι επιπτώσεις

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί και στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να «υπάρξει πλήρης καταγραφή των επιπτώσεων στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις σε κάθε φάση λήψης περιοριστικών μέτρων, καθώς και αντίστοιχο σχέδιο για τα μέτρα που πρέπει να λάβει το κράτος με δεδομένο ότι μιλάμε, πλέον, για ένα εντελώς διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον».

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, παράλληλα, «το νέο αυτό περιβάλλον επιβάλει μέτρα για την υγεία και την ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων που, όπως εκτιμήθηκε, επιβάλουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο διαφορετικούς κανόνες από εκείνους που προβλέπονταν αρχικά από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ή από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας».

«Η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης προκειμένου να αμβλυνθούν οι αναπόφευκτες συνέπειες στην οικονομία και στους εργαζόμενους» διαβεβαίωσε το Μαξίμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συνεδριάσουν την προσεχή Δευτέρα, με στόχο τη λήψη μέτρων για την άμβλυνση των επιπτώσεων του Covid-2019 στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αθήνα αναμένεται να διεκδικήσει την εξαίρεση των δαπανών για τον κορονοϊό και το μεταναστευτικό από τον συνυπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο στόχος του οποίου παραμένει στο 3,5% του ΑΕΠ για το 2020.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
νοσοκομεία, νοσοκομείο, Υπουργείο Υγείας, σύστημα υγείας, δημόσια υγεία, υγεία, κοροναϊός, κορονοϊός, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK