11:27 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Με τίτλο «Μένουμε Σπίτι», Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την ενημερωτική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό COVID-19, που έχει φτάσει και στην Ελλάδα.

Ο κορονοϊός COVID-19 έχει πλήξει και τη χώρα μας, αφού ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φτάσει τα 117 και, μάλιστα, ένας άνδρας κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (12/03). 

Έτσι, το Υπουργείο Υγείας άρχισε μια ενημερωτική καμπάνια με τίτλο «Μένουμε Σπίτι» προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να περιοριστούν οι μετακινήσεις και κατ' επέκταση η διασπορά του κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έγραψε στο Twitter:

«Μένουμε σπίτι: Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα.
Δίνουμε προτεραιότητα για την εξέταση στα νοσοκομεία στους συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας».

​Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε, επίσης, το κλείσιμο των κινηματογράφων, των θεάτρων, των δικαστηρίων, των κέντρων διασκέδασης και των παιδότοπων για 15 ημέρες.

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, δήλωσε:

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα πάντα, αλλά μπορούμε να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Είναι πολύ σημαντική η ατομική ευθύνη».
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
καμπάνια, Υπουργείο Υγείας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK