12:44 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Νέα σειρά μέτρων λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του νέου κορονοϊού. Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου.

Τα σύνορά της με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία κλείνει η Ελλάδα, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων για μείωση της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Κυριακή αποφασίστηκε επίσης η διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από και προς Ιταλία για επιβάτες, η διακοπή των πτήσεων από και προς Ισπανία, αλλά και η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων σε ελληνικά λιμάνια.

Πρόστιμα σε παραβάτες

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποφασίστηκε να ενταθούν οι προσπάθειες σε συνεργασία με ξένες πρεσβείες, προκειμένου η Ελλάδα να προμηθευτεί μάσκες από χώρες που έχουν απόθεμα.

Αποφασίστηκε, δε, πέρα από τις νομικές συνέπειες, όσοι δεν τηρούν τα μέτρα που ανακοινώνονται και δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά, να αντιμετωπίζουν ποινή προστίμου 5.000 ευρώ.

Κατά τη σύσκεψη στο Μαξίμου συζητήθηκαν επίσης τρόποι για αποφεύγεται ο συνωστισμός σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε οι εκκλησίες να μένουν ανοιχτές μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο.

Το ζήτημα θα εξεταστεί σε έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα.

Σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων για περιστατικά κορονοϊού

Παράλληλα, ξεκινούν να λειτουργούν πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων αποκλειστικά για περιστατικά κορονοϊού.

Τέλος, ακόμη 70 άτομα προστίθενται για τη λειτουργία του αριθμού 1135.

Σε 24ωρη βάση λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1520

Στο μεταξύ, σε 24ωρη βάση λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  μέσα από τη γραμμή θα παρέχονται επιπρόσθετες πληροφορίες σε καταναλωτές και επιχειρήσεις σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Μέγαρο Μαξίμου, μάσκες, Κυριάκος Μητσοτάκης, Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια, Αλβανία, Ελλάδα, σύνορα, πρόστιμο, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK