12:00 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 01
Βρείτε μας

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, έκανε ειδική μνεία στο ζήτημα των Εκκλησιών, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι χρειαστεί.

Στο ζήτημα της Εκκλησίας και της διακοπή των λειτουργιών αναφέρθηκε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Ο κ. Μητσοτάκης, την Κυριακή, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ζήτησε τη λήψη μέτρων για την αναστολή των λειτουργιών στις Εκκλησίες».

«Αναμένουμε τις αποφάσεις της Εκκλησίας» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ερωτηθείσα τι θα πράξει η κυβέρνηση, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, διαβεβαίωσε ότι «θα κάνουμε ότι χρειαστεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός των επόμενων ωρών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας θα δημοσιεύσει την απόφασή της για αναστολή ή συνέχιση της λειτουργίας των εκκλησιών.

Το όλον ζήτημα είχε ανακύψει μετά τις εικόνες συγχρωτισμού σε διάφορες εκκλησίες της χώρας, κάτι το οποίο – σύμφωνα με τους επιστήμονες – αυξάνει τον κίνδυνο επέκτασης του κορονοϊού.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κορονοϊός, κοροναϊός, Κυβέρνηση, Εκκλησία της Ελλάδος, ορθόδοξη εκκλησία, εκκλησίες, Εκκλησία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK