ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μετέβη το πρωί της Τρίτης σε σούπερ μάρκετ, με φόντο την εφαρμογή νέων μέτρων στον απόηχο της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στη σωστή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής στάθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μετέβη το πρωί της Τρίτης σε σούπερ μάρκετ, προκειμένου να διαπιστώσει πώς λειτουργεί η αγορά μετά και από τη λήψη μέτρων, με φόντο την εξάπλωση του κορονοϊού.

Πλησιάζοντας τα τηλεοπτικά συνεργεία για να κάνει δηλώσεις, ο κ. Γεωργιάδης έβγαλε ένα μπουκάλι με αντισηπτικό που είχε στην τσέπη του.

Ακολούθως καθάρισε το ακουστικό, το οποίο του έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης που μιλούσε νωρίτερα στην ΕΡΤ.

Διαβεβαιώσεις για επάρκεια σε μάσκες και αντισηπτικά

Στο μεταξύ, μιλώντας στο Open, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα πάνω από 1,2 εκατ. μάσκες, ενώ σε ό,τι αφορά τα αντισηπτικά 350.000 θα πέσουν στην αγορά την Παρασκευή.

Για τα σούπερ μάρκετ ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι μπορούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη λόγω κορονοϊού ζήτηση.

«Την Παρασκευή θα ριχτεί στην αγορά μεγάλη παρτίδα. Εχουμε εταιρεία που έβαλε επιπλέον μηχανήματα και δουλεύει πυρετωδώς. Θα πέσουν 350.000 αντισηπτικά στην αγορά. Θα καλύψουμε και την επάρκεια σε αιθυλική αλκοόλη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εισαγωγές και σε μάσκες», είπε.

Σημείωσε εξάλλου ότι τα νέα μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων όπως προκύπτουν και από τις αποφάσεις του Eurogroup για τον νέο κορονοϊό, θα ανακοινώσουν την Τετάρτη οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
Tags:
Σούπερ μάρκετ, αντισηπτικό χεριών, κορονοϊός, κοροναϊός, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK