ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (200)
0 0 0
Βρείτε μας

«Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, διατηρούμε σε ύψιστο επίπεδο τη μαχητική ισχύ και ικανότητά μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα εκτελέσουν την αποστολή τους στο ακέραιο, όταν και όπου απαιτηθεί».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου σε επίσκεψή της στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενημερώθηκε αναλυτικά από τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο, για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

O κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε για τις πολύ σημαντικές προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει η χώρα «εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της, αλλά και της στρατηγικής αξίας που κατέχει στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, σε ένα ταχέως εξελισσόμενο και απαιτητικό περιβάλλον», τονίζοντας πως «το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα έχει εξελιχθεί σε βραδυφλεγή βόμβα για τις χώρες υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, απειλώντας άμεσα τις εσωτερικές τους δομές και εγείροντας σημαντικά προβλήματα διαχείρισής του, ακόμη και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης». σύμφωνα με το ΑΜΠΕ

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην Τουρκία, τόνισε πως η στάση της σε ό,τι αφορά όλα τα ζητήματα των διμερών σχέσεων είναι διαχρονικά προβληματική, όμως τις τελευταίες τρεις εβδομάδες η τουρκική πλευρά έχει προβεί σε έναν ωμό εκβιασμό κατά της Ελλάδας και κατ' επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Στην προσπάθειά της να διαχειριστεί την πίεση που αντιμετωπίζει στα σύνορά της με τη Συρία, έχει οδηγήσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών στη μεθόριο με την Ελλάδα. Επιδιώκει αφενός να λάβει ανταλλάγματα και στήριξη από την Ευρώπη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει στη Συρία ή για τη δική της διαχείριση του προσφυγικού στο εσωτερικό της και αφετέρου να πιέσει ακόμα περισσότερο μέχρι το σημείο της εσωτερικής αποσταθεροποίησης τη χώρα μας», παρατήρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει πολιτικές που θέτουν ως εθνική προτεραιότητα τη συνεργασία, την ειρήνη και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως παρόχου ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

«Η συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην εν λόγω εθνική προσπάθεια, υλοποιείται μέσω της άσκησης ενεργού και πολυδιάστατης αμυντικής διπλωματίας, η οποία έχει άμεσες προεκτάσεις στο πολιτικό σκέλος», υποστήριξε ο υπουργός και συμπλήρωσε πως οι ΈΔ είναι δίπλα στους πολιτες της χώρας.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε την ΠτΔ πως «Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, διατηρούμε σε ύψιστο επίπεδο τη μαχητική ισχύ και ικανότητά μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα εκτελέσουν την αποστολή τους στο ακέραιο, όταν και όπου απαιτηθεί».

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (200)
Tags:
Ελληνικός Στρατός, εθνικός στρατός, στρατός, Ένοπλες Δυνάμεις, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Τουρκία, σύνορα, Έβρος, μεταναστευτικό, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK