ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Επίδομα 400 ευρώ για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων, που έκλεισαν λόγω του κορονοϊού COVID-19, αποκάλυψε πως θα δοθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης στην έκτακτη εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, «Live News», η οποία προβλήθηκε στο Mega το βράδυ της Τρίτης (17/03).

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε το βράδυ της Τρίτης (17/03) στην έκτακτη εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου για τον κορονοϊό COVID-19, «Live News», που προβλήθηκε στο Mega και αποκάλυψε ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν επίδομα 400 ευρώ για όσες επιχειρήσεις έκλεισαν λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ενόψει των οικονομικών μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα (18/03):

«Στόχος είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο να περάσει απέναντι. Αύριο θα ακούσουμε την πρώτη δέσμη μέτρων. Ωστόσο μιλάμε με την Ευρώπη και με την Κομισιόν και διεκδικούμε πολλά».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την αναστολή της άρσης προστασίας της πρώτης κατοικίας. Επίσης, ο Γεωργιάδης είπε το εξής:

«Θα κάνουμε και άλλα ευεργετικά μέτρα που θα αναστείλουν τις υποχρεώσεις των πολιτών. Παράλληλα, μένουμε σπίτι μας, τα έξοδα είναι πολύ λιγότερα».

Μάλιστα, απέρριψε το ενδεχόμενο κρατικοποιήσεων και τόνισε πως «θα δώσουμε δισεκατομμύρια για να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις μας, θα έρθει πολύ μεγαλύτερο κύμα "κόκκινων δανείων" αν κλείσουν οι επιχειρήσεις».

Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε και για τα χρήματα που αναμένεται να διατεθούν για την ενίσχυση της οικονομίας, δηλώνοντας:

«Το 1% του ΑΕΠ είναι χρήματα που θα προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι 2 δισ. ευρώ. Επιπλέον, θα υπάρχουν και άλλα χρήματα από το ΕΣΠΑ, την Αναπτυξιακή Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων». 

Αναφορικά με την κατάσταση για τον κορονοϊό, ο Γεωργιάδης σχολίασε:

«Ζούμε κάτι τελείως πρωτοφανές, έξω από κάθε σχεδιασμό και κάθε υπολογισμό που θα μπορούσε να έχει μία κυβέρνηση. Αλλάζουν τα δεδομένα μέρα με τη μέρα. Τα νούμερα που έχουμε να διαχειριστούμε κάθε μέρα, αλλάζουν. Δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτός ο σχεδιασμός. Πρέπει να είμαστε φειδωλοί με τα μέτρα για να μην μείνουμε από καύσιμα, αν η κρίση κρατήσει παραπάνω».

Ο υπουργός ευχαρίστησε, δε, τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, λέγοντας:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, και μια μεγάλη συγγνώμη που θα αυξηθεί ωράριο λειτουργίας. Αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ομαλή κίνηση στην αγορά, θα συζητήσουμε εκ νέου τη διεύρυνση του ωραρίου. Ευχαριστώ και τους συμπολίτες μας και τους ιδιοκτήτες αλυσίδων που τηρούν τα μέτρα. Είμαι περήφανος για τον ελληνικό λαό».
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Άδωνις Γεωργιάδης, επίδομα, εργαζόμενοι, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK