12:23 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Στη δυνατότητα έκτακτων προσλήψεων τόσο για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας όσο και σε δήμους και περιφέρειες αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τη δυνατότητα τόσο η Πολιτική Προστασία όσο και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προχωρούν σε έκτακτες προσλήψεις εν μέσω κορονοϊού για τέσσερις μήνες υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έχει την εξουσία να προσλάβει όποιον χρειάζεται (σ.σ. για τη διαχείρηση της κρίσης).

«Ενισχύουμε το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Σε αυτό εντάσσονται οι εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ και των βρεφονηπιακών σταθμών, που δεν λειτουργούν, ώστε να συνδράμουν» τόνισε σχετικά με τις ευπαθείς ομάδες. 

Για τις δυνατότητες των Δήμων υπενθύμισε ότι δήμαρχοι και περιφερειάρχες έχουν δυνατότητα για απευθείας αναθέσεις για προμήθειες για την προστασία από τον κορονοϊό.

Όπως έκανε γνωστό παρατείνεται για δύο μήνες η προθεσμία για κάθε αίτηση προς του ΟΤΑ.

Αναλυτικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Θεοδωρικάκος για τον τομέα ευθύνης του είναι:

  • Διευκόλυνση όλων των εργαζομένων που έχουν παιδιά. Ήδη πάνω από 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν χρήση και κάθε μέρα αυτός ο αριθμός αλλάζει.
  • Ειδική άδεια απουσίας των εργαζομένων, οι οποίοι πάσχουν από βαριές ασθένειες, όπως καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, διαβήτη ή καρκίνο. Επίσης, αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού για όσους δόθηκε η οδηγία του κατ’ οίκον περιορισμού.
  • Ενεργοποιήθηκε πλατφόρμα με κωδικούς από το Taxis για συμμετοχή σε τηλεδιασκέψεις. Το υπουργείο Ψηφιακής προετοιμάζει τη δυνατότητα λειτουργίας από απόσταση για όλους τους εργαζόμενους στα υπουργεί.
  • Κάθε υπουργείο έχει έτοιμο ένα σχέδιο ανάγκης. Κάθε υπουργείο εφαρμόζει το δικό του πρόγραμμα εργασίας.
  • Προκρίνουμε την εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω τηλεφωνικής ή διαδικτυακής επικοινωνίας. Μόνο μετά από ραντεβού θα μπορεί κάποιος να επισκεφθεί υπηρεσία, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα ΚΕΠ.

Επίσης:

  • Μετατίθεται για δύο μήνες κάθε προθεσμία προς το δημόσιο.
  • Αδιάλυπτη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών μέσω τηλεδιάσκεψης των οργάνων
  • Στήριξη της αυτοδιοίκησης με έκτακτη οικονομική ενίσχυση 15 εκατ. ευρώ.
  • Ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», με πρόσθετες δυνάμεις από εργαζόμενους παιδικών σταθμών ή ΚΑΠΗ που δεν λειτουργούν τώρα, να συνδράμουν στη στήριξη των ηλικιωμένων που έχουν ανάγκη.
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
υπουργείο Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK