11:55 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Την αναστολή λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών και εκείνων διαχείρισης επενδύσεων από σήμερα (19/03) ανακοίνωσε, την Τετάρτη (18/03), ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε, το βράδυ της Τετάρτης (18/03), πως από σήμερα (19/03) κλείνουν και οι εισπρακτικές εταιρείες λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky:

«Όσο διαρκεί αυτή η κρίση, δεν νοείται καμία όχληση σε πολίτη. Η οικονομία σταμάτησε και ως εκ τούτου, αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες».

Μάλιστα, τη λειτουργία τους αναμένεται να αναστείλουν και οι εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενέταξε την εν λόγω απόφαση στη δέσμη οικονομικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση και ανακοινώθηκαν την Τετάρτη (18/03).

Ειδικότερα, το ύψος των συγκεκριμένων μέτρων ανέρχεται στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται αποζημίωση 800 ευρώ για 500.000 εργαζόμενους που ανεστάλη η λειτουργία των επιχειρήσεων, μείωση 6% του ΦΠΑ για προϊόντα όπως μάσκες και αντισηπτικά που επηρεάζονται από την έκτακτη κατάσταση και αναβολή όλων των φορολογικών υποχρεώσεων Μαρτίου για τέσσερις μήνες, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, εφόσον επηρεάζονται από τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Άδωνις Γεωργιάδης, εισπρακτικές εταιρίες, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK