12:34 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε προς τον ελληνικό λαό και την Τρίτη, κάνοντας λόγο για «πόλεμο» και καλώντας τους πολίτες να τηρήσουν όλα τα έκτακτα μέτρα.

Νέο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού.

«Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης

«Από τη συμπεριφορά μας εξαρτάται εάν θα πάρουμε ακόμη πιο δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε νέα οικονομικά μέτρα τονίζοντας ότι ο προϋπολογισμός του κράτους αναθεωρείται.

«Πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισ., θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τουλάχιστον αλλά τόσα από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι η ενίσχυση των 800 ευρώ επεκτείνεται και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους.

«Το μέτρο, λοιπόν, δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αλλά τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Των οποίων το κράτος θα καλύψει και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές», υπογράμμισε.

Τα 800 ευρώ θα λάβουν, όπως τόνισε, και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και χθες, 18 Μαρτίου.

Αναφορικά με το δώρο Πάσχα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα δοθεί κανονικά.

«Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται. Ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι φέτος, δώρο Πάσχα θα λάβουν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε απευθυνθεί προς τον ελληνικό λαό και την Τρίτη, κάνοντας τότε λόγο για «πόλεμο» και καλώντας τους πολίτες να τηρήσουν όλα τα έκτακτα μέτρα.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
πρωθυπουργός, COVID-19, Κυριάκος Μητσοτάκης, διάγγελμα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK